Dr. Amin Zahra: „Familia, cel mai frumos dar de Sărbători”

Ultima actualizare:

Sunteți cumva supărați că Moșul nu v-a adus cadoul mult visat? Că nu ați putut pleca în vacanță peste hotare din cauza restricțiilor? Ziceți „merci” că sunteți sănătoși, că nu vă petreceți sărbătorile pe un pat de spital și că toți cei din familie sunt bine, în viață! Acestea sunt cele mai de preț bunuri pe care doar atunci când le pierdem le apreciem cu adevărat. 

image

Dr. Amin Zahra, specialist ATI la Spitalul Județean de Urgență Timișoara, știe foarte bine ce înseamnă suferința. O vede zilnic, a văzut-o și acum, de sărbători, când pacienți bolnavi de COVID și-au petrecut Crăciunul departe de cei dragi, singuri, pe un pat de spital. 

Bucurați-vă că sunteți sănătoși și îi aveți alături pe cei dragi!

Astfel, medicul recomandă să ne bucurăm mai mult de fiecare clipă alături de familie. „Și anul acesta, sărbătorile trebuie să fie doar în familie… Și, sincer, asta este partea bună a acestei pandemii, pentru că uneori poate doar de sărbători reușim să ne reunim! Nu contează cât de mare și bogată este masa de Crăciun, pentru că, chiar dacă până acum nu ne-am dat seama, suntem cu adevărat bogați dacă avem toată familia în jurul nostru. Ne putem considera și binecuvântați dacă nu avem pe nimeni în izolare sau internat în spital. Dacă pacienții mei ar putea să vă transmită un mesaj, sunt sigur că mesajul ar fi: «Să petreceți timp cât mai mult cu familia, pentru că timpul este scurt. Aveți grijă de sănătatea voastră, pentru că dacă ești sănătos, poți face orice!». Familia și sănătatea reprezintă cel mai frumos cadou, pe care l-am putea primi!”.

ATI, „secția regretelor”

Secția de terapie intensivă a unui spital COVID a primit multe denumiri în acest val patru, cel mai greu din tot ce am trăit până acum. I s-a zis „Iad”, sau „anticamera morții”, ori, de puține ori, un „loc al miracolelor”. Dr. Amin Zahra o numește „secția regretelor”. „Aici vin oamenii și regretă: unii că nu s-au vaccinat, că n-au crezut, alții că n-au iubit mai mult, că nu și-au trăit viața mai bine... Numai regrete! Realizezi că viața ta se pierde în câteva zile și îți dai seama că nu te-ai bucurat suficient de ea. O să vezi aici bărbați în toată firea care plâng”, a povestit medicul la PRO TV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net