Dr. Mihai Craiu, despre num─ârul mare de cazuri Covid-19: ÔÇŁRisc─âm s─â ne omor├óm ╚Öi copiii, nu numai buniciiÔÇŁ

5 noiembrie 2020
image
Copiii sub 5 ani nu sunt obliga╚Ťi s─â poarte m─â╚Öti de protec╚ŤieFoto: Shutterstock

Dr. Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul ÔÇŁAlessandrescu-RusescuÔÇŁ (INSMC), Bucure╚Öti, atrage aten╚Ťia asupra num─ârului din ce ├«n ce mai mare de cazuri de Covid-19 ├«n r├óndul copiilor. Specialistul consider─â acest trend ├«ngrijor─âtor, pentru c─â boala ├«i afecteaz─â grav pe copiii care sufer─â ╚Öi de alte maladii severe. ÔÇŁRisc─âm s─â ne omor├óm ╚Öi copiiiÔÇŁ, avertizeaz─â dr. Craiu.

Dr. Mihai Craiu trage un semnal de alarm─â pe pagina sa de Facebook, Spitalul Virtual pentru Copii. Pediatrul de la INSMC spune c─â, dac─â ├«n var─â, la spital ajungea un copil cu Covid-19 la c├óteva zile, acum medicii se ├«nt├ólnesc cu asemenea cazuri o dat─â la c├óteva ore. Aceast─â situa╚Ťie este cu at├ót mai ├«ngrijor─âtoare, cu c├ót boala ajunge ╚Öi la copiii care stau acas─â, din cauza unor maladii severe.

ÔÇŁ├Än ultimele zile am ├«nceput s─â vedem din ce ├«n ce mai mul╚Ťi copii Covid-19 pozitivi. Marea majoritate sunt diagnostica╚Ťi pentru c─â au o maladie sever─â, diferit─â de Covid-19, ├«ntr-un scenariu ce impune spitalizarea. Conform regulamentului INSMC, to╚Ťi copiii ce au nevoie de internare sunt testati PCR. ├Än var─â vedeam un caz pozitiv la 4-5 zile, acum vedem unul la c├óteva ore. Deci am reu╚Öit! Iresponsabilitatea unora, prostia altora ╚Öi nerespectarea regulilor de c─âtre bun─â parte dintre noi ┬źa ├«mpins┬╗ infec╚Ťia cu noul coronavirus ╚Öi la copii. Inclusiv la cei care stau continuu acas─â, av├ónd comorbidit─â╚Ťi.

Din ra╚Ťiuni etice nu voi vorbi despre cazuri. ├Änc─â nu... ├Änc─â sper s─â realiz─âm c─â risc─âm s─â ne omor├óm ╚Öi copiii, nu numai bunicii! Chiar dac─â infec╚Ťia cu SARS-CoV-2 evolueaz─â u╚Öor la majoritatea copiilor, cei av├ónd comorbidita╚Ťi vor fi la fel de expu╚Öi riscurilor... ca ╚Öi adul╚Ťii ce au maladii similareÔÇŁ, a scris pediatrul.

Citește și:

Medic pediatru, despre cum putem să ne îmbolnăvim de Covid-19 într-o școală din România

Dr. Craiu: ÔÇŁCe trebuie f─âcut cu un copil asimptomaticÔÇŁ

Medicul face ╚Öi c├óteva recomand─âri pentru copiii ai c─âror p─ârin╚Ťi au fost testa╚Ťi pozitiv cu noul coronavirus, dar care sunt asimptomatici. ÔÇŁVoi atrage aten╚Ťia asupra unui scenariu ingrijor─âtor. Deoarece mul╚Ťi copii au p─ârin╚Ťii depistati Covid-19 + este important s─â ╚Ötim ce trebuie f─âcut cu un copil ASIMPTOMATIC. Chiar dac─â este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau av├ónd o form─â minor─â de boal─â, NU TREBUIE tratat ┬źpreventiv┬╗ cu nimic. Zice protocolul Societ─â╚Ťii Italiene de Infec╚Ťii Pediatrice (cel mai nou, din ╚Ťara UE unde chiar au fost mul╚Ťi copii depista╚Ťi).

Un copil asimptomatic dup─â contact cu un p─ârinte bolnav, Covid+, nu prime╚Öte profilactic antibiotice. Este complet INTERZIS─é administrarea de azitromicin─â sau altele, mai ales f─âr─â consult medicalÔÇŁ, a mai scris dr. Craiu.

Citește și:

Primul copil rom├ón la Terapie Intensiv─â cu Covid-19. ÔÇŁ├Än statul New York am avut cam 85 de astfel de cazuriÔÇŁ

cristina siscanu 1 jpeg
oana zavoranu jpg
image
andreea si cabral
femeie care numara bani jpeg
maria dragomiroiu
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola
oliver stone foto reuters
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg