Dragnea riscă să nu intre în Parlament din cauza condamnării pentru fraudă electorală

simeon stalpnicul png
Liviu Dragnea riscă să nu prindă un scaun în ParlamentFoto: captură video

Liviu Dragnea, ales deputat de Teleorman, ar putea rămâne în afara Parlamentului, întrucât Regulamentul Camerei Deputaților prevede că alegerea unui deputat poate fi invalidată dacă acesta a fost condamnat definitiv pentur fraude electorale.

„Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (…) în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă, privind săvârşirea de către respectivul deputat a unor infracţiuni legate de derularea procesului electoral”, se arată în articolul 7, alineatul (3) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, potrivit Digi24.

Astfel, președintele PSD intră sub incidența acestui articol, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a condamnat definitiv, în aprilie, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru fraude comise la referendumul din 2012 de demitire a lui Traian Băsescu din fucția de președinte. Procurorii susțin că Liviu Dragnea s-a folosit de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite,pentru alianța politică din care făcea parte PSD și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

Liviu Dragnea a coordonat un mecanism extrem de complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, aceea de președinte executiv al PSD, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Propunerea comisiei de validare va fi supusă însă dezbaterii şi votului plenului Camerei Deputaţilor, unde PSD, având majoritatea împreună cu ALDE, ar putea vota validarea mandatului lui Liviu Dragnea.

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cristian arsinel png
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
Ligia Deca FOTO Presidency jpg
florin raducioiu
image
image
image
image
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg
Regele Charles cu ochii in lacrimi la funeraliile reginei Elisabeta  Foto Gettyimages jpg