E doliu la Teatrul Național! A murit Ioan Onisei, directorul general interimar. Avea 68 de ani

Teatrul Național este în doliu! A murit Ioan Onisei, directorul general interimar. Anunțul a fost făcut de către ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, pe pagina sa de Facebook. 

image

Directorul general interimar al Teatrului Naţional, Ioan Onisei, avea 68 de ani, iar vestea decesului său a căzut ca un trăsnet. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. Ministrul Culturii a făcut anunțul. 

"Acum am primit o veste tristă, una din prea multele care au venit din lumea culturii în ultima vreme... Ioan Onisei, directorul general interimar al Teatrului Naţional, a plecat dintre noi. Jurist de profesie a fost un mare susţinător al culturii în diversele poziţii pe care, cu onoare, le-a ocupat: deputat, vicepreşedinte CNA, director general adjunct al TNB de peste 7 ani. A participat, cu discreţie şi profesionalism, la succesele TNB, fiind umbra ubicuă a altui mare dispărut, Ion Caramitru. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!", a scris Romaşcanu, pe Facebook.

Cine a fost Ioan Onisei

Ioan Onisei a fost de profesie jurist. Însă a intrat în politică și a ajuns să ocupe chiar un loc în Camera Deputaților.  

Între anii 1978 – 1989 a fost jurist la Consiliul Popular Judeţean Neamţ, iar apoi a ajuns  Director al Direcţiei Administraţiei Locale a Primăriei Neamţ. Până în 1992 este consilier al prefectului, c onsilier în cadrul Consiliului Local Piatra Neamţ și consilier al Consiliului Judeţean Neamţ. Apoi, devine preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

În ianuarie 1997 până în februarie 1998 ocupă poziția de Secretar de Stat în Ministerul Culturii. Apoi, devine pe rând:  consilier în Comisia pentru Cultură a Senatului, Subsecretar de Stat la Departamentul pentru Administraţia Publică Locală al Guvernului Românie,  Secretar de Stat în Ministerul Funcţiei Publice. 

Ioan Onisei a fost 4 ani deputat, între 2000 și 2004. Apoi, este numir Secretar de Stat în Ministerul Culturii şi Cultelorși, ulterior, devine Membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului. Urmează poziția de  Vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului, iar din 22 Decembrie 2014 devine Director general adjunct la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449511188 886549006839280 8344282868118880317 n jpg
image
image
image
image
image
image
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image png
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net