E oficial! Vacanță de primăvară de o lună pentru toți elevii, cu excepția anilor terminali

Ultima actualizare:

    Copiii din toată țara vor avea vacanță de primăvară de o lună. Excepție fac elevii din ani terminali, pentru care structura anului școlar nu va suferi nicio modificareFoto: Inquam Photos
Copiii din toată țara vor avea vacanță de primăvară de o lună. Excepție fac elevii din ani terminali, pentru care structura anului școlar nu va suferi nicio modificareFoto: Inquam Photos

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a renunțat la o parte dintre propunerile criticate privind structura anului școlar. Joi dimineața, după ședința Comisiei de Dialog Social la care au participat reprezentanți ai elevilor și părinților, s-au anunțat ultimele decizii. Astfel, vacanța de primăvară va fi între 2 aprilie și 4 mai pentru toți elevii, cu excepția anilor terminali. Examenele naționale se mențin la datele stabilite inițial, iar anul școlar se va încheia cel mai târziu la 25 iunie pentru toate clasele. Iată ce trebuie să știe părinții, copiii și profesorii!

„Astăzi, 25 martie 2021, la sediul Ministerului Educației, a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social. Au participat, alături de reprezentanții Ministerului Educației, reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative din învățământ și ai asociațiilor patronale, iar în calitate de invitați, reprezentanți ai elevilor, studenților și părinților. În urma consultărilor deschise și constructive, luând în considerare toate propunerile formulate în contextul creșterii ratei de infectare cu virusul Sars-CoV-2, au rezultat următoarele concluzii”, a transmis joi, printr-un comunicat, Ministerul Educației.

  • Toți elevii din învățământul preuniversitar vor avea vacanță de primăvară de o lună, între 2 aprilie și 4 mai.
  • Excepție fac elevii din anii terminali (clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a), pentru care structura anului școlar nu va suferi nicio modificare. Vacanța de primăvară rămâne la datele stabilite: 2-11 aprilie (pentru Paștele catolic) și 30 aprilie – 9 mai (pentru Paștele ortodox). În perioada 12-29 aprilie, clasele terminale fac școală online.
  • Datele examenelor naționale rămân neschimbate: Evaluarea Națională între 22 și 25 iunie; Bacalaureatul între 28 iunie și 1 iulie.
  • Ultima zi de școală este 25 iunie. Excepție fac anii terminali, care încheie școala la 18 iunie, înaintea examenelor.
  • Evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a rămân cu prezență fizică  în toate școlile care nu se află în localități carantinate. Acolo, testele se vor da la ieșirea din carantină. Evaluarea națională a elevilor din clasa a II-a se reprogramează din perioada 20 - 23 aprilie în intervalul 25 - 28 mai.
  • Programul național de acțiuni remediale se va derula pe întreaga durată de organizare a acțiunilor didactice, în toate școlile aflate în localități în care rata de infectare este mai mică de 6/1000 locuitori.
  • „Având în vedere reducerea semestrului al II-lea cu o săptămână, prin sprijinul cadrelor didactice, într-un an școlar total atipic, în care tezele semestriale nu se vor mai susține și în care numărul notelor necesare încheierii situației școlare a fost redus, Ministerul Educației apreciază efortul acestora de a comprima perioada de final de semestru necesară încheierii situațiilor școlare”, a precizat Ministerul Educației. Pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și tehnic, finalul semestrului al II-lea va rămâne la datele stabilite și cunoscute. Calendarele activităților aferente definitivării și titularizării rămân neschimbate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net