Educatoare, trimis─â ├«n judecat─â pentru lovirea copiilor, s-a ├«ntors la gr─âdini╚Ť─â. P─ârin╚Ťii sunt revolta╚Ťi

21 februarie 2020
image
Dana Munteanu, eductoarea cercetat─â pentru abuzuri asupra copiilor, a revenit la catedr─âFoto: Arhiv─â personal─â

O educatoare trimis─â ├«n judecat─â pentru lovirea copiilor cu care interac╚Ťiona a revenit de cur├ónd la gr─âdini╚Ťa unde a fost acuzat─â c─â a comis abuzurile. Aceasta s-a ├«ntors la gr─âdini╚Ťa Albinu╚Ťa din Sectorul 2 al Capitalei, de╚Öi ar fi fost filmat─â ├«n timp ce lovea mai mul╚Ťi copii, dup─â ce magistra╚Ťii i-au revocat controlul judiciar ├«n urm─â cu doar c├óteva zile.

Dana Munteanu, educatoare la gr─âdini┼úa Albinu┼úa din Capital─â, a fost acuzat─â c─â ar fi abuzat ╚Öase copii, fiind trimis─â ╚Öi ├«n judecat─â ├«n acest sens. Victimele ar fi fost copiii din grupa ei, ├«ns─â femeia a revenit la serviciu de miercuri, arat─â surse judiciare. Potrivit portalului instan┼úelor de judecat─â, dosarul femeii a fost trimis ├«n judecat─â la Parchetul de pe l├óng─â Judec─âtoria Sectorului 2 ├«n luna noiembrie 2019, iar de atunci p├ón─â ├«n prezent dosarul a ie┼čit din faza camerei preliminare, iar judecata de abia acum ├«ncepe.

Educatoarea cercetat─â penal pentru violen╚Ť─â s-a ├«ntors la catedr─â

Pe parcursul urm─âririi penale, procurorul de caz a luat m─âsura controlului judiciar fa┼ú─â de educatoare, contesta┼úiile acesteia fiind respinse de c─âtre instan┼ú─â, p├ón─â pe 11 februarie. Se pare ├«ns─â c─â ├«n cele din urm─â, magistra╚Ťii au revocat m─âsura controlului judiciar, astfel c─â femeia a avut dreptul s─â se ├«ntoarc─â la lucru. Una dintre m─âsurile dispuse prin controlul judiciar era ca femeia s─â nu se apropie de gr─âdini╚Ť─â, lucru care ├«n prezent nu mai este valabil.

├Än rechizitoriu, procurorii au stabilit c─â femeia s-ar fi comportat violent cu copiii pe care ├«i avea ├«n grij─â. Aceasta i-ar fi lovit cu palma ╚Öi i-ar fi tras de p─âr pe copii. Unul a vomitat, for╚Ťat s─â m─ân├ónce de aceasta. 

Ce fapte violente a comis educatoarea

ÔÇ×├Än cursul lunii octombrie 2017, in calitate de educatoare la Gr─âdini┼úa de Stat nr. 12 ÔÇ×Albinu┼úaÔÇŁ, ├«n timpul desf─â┼čur─ârii activit─â┼úii de predare-├«nv─â╚Ťare ┼či supraveghere, i-a introdus minorei ÔÇŽ ├«n v├órst─â de 4 ani, o juc─ârie de plu┼č in gur─â pentru ca aceasta s─â nu mai pl├óng─â, iar, ├«n cursul lunii noiembrie 2017, a tras-o de p─âr provoc├ónd desprinderea unui smoc destul de consistent de p─âr. 

├Än cursul lunii octombrie a anului 2017, mai arat─â anchetatorii, ├«n calitate de educatoare la Gr─âdini┼úa de Stat nr. 12 ÔÇ×Albinu┼úaÔÇŁ ├«n timpul desf─â┼čur─ârii activit─â┼úii de predare-inv─â┼úare ┼či supraveghere, a lovit-o cu pantofii peste obraji pe minora ├«n v├órst─â de 4 ani. ├Än cursul anului 2017, ├«n calitate de educatoare la Gr─âdini┼úa de Stat nr. 12 ÔÇ×Albinu┼úaÔÇŁ, ├«n timpul desf─â┼čur─ârii activit─â┼úii de predare-inv─â┼úare ┼či supraveghere, a lovit-o cu palma peste fund pe minora, ├«n v├órst─â de 4 ani ┼či a for┼úat-o s─â m─ân├ónceÔÇŁ, se arat─â ├«n dosarul ├«ntocmit pe numele femeii, unde mai apar multe alte scene de violen╚Ť─â la adresa copiilor. 

P─ârin╚Ťii, val de pl├óngeri la adresa educatoarei

De asemenea, exist─â ata╚Öate ╚Öi m─ârturii ale mai multor p─ârin╚Ťi, care sus╚Ťin c─â micu╚Ťii lor sunt ├«n pericol ├«n prezent, ├«n prezen╚Ťa educatoarei. Ace╚Ötia au detaliat toate scenele pe care le povesteau copii lor la ├«ntoarcerea de la gr─âdini╚Ť─â, pl├óng├ónd ╚Öi fiindu-le fric─â s─â mai mearg─â a doua zi. P─ârin╚Ťii spun c─â exist─â ╚Öi imagini cu abuzurile. 

De╚Öi p─ârin╚Ťii au emis un val de pl├óngere la adresa educatoarei, aceasta neag─â complet acuza╚Ťiile ╚Öi sus╚Ťine c─â iube╚Öte copiii. 

Instan╚Ťa a decis revocarea controlului judiciar care o ╚Ťinea pe educatoare departe de copii ├«n urma scandalului ├«n care a fost acuzat─â c─â ├«i agresa pe ace╚Ötia, pe motiv c─â ╚Öi-ar fi ├«nv─â╚Ťat lec╚Ťia, dar ╚Öi pentru c─â nu mai are din ce venituri s─â-╚Öi c├ó╚Ötige existen╚Ťa.

Cum se ap─âr─â educatoarea

ÔÇ×├Än 41 de ani nu am avut parte de nicio pl├óngere din partea vreunui p─ârinte. Mamele minorilor care au formulat pl├óngere ├«mpotriva mea sunt foarte bune prietene ├«ntre ele, chiar rude, ac╚Ťiunea acestora fiind f─âcut─â cu rea credin╚Ť─âÔÇť, se arat─â ├«n declara╚Ťia reclamatei. ÔÇ×Copiii sunt via╚Ťa mea!ÔÇť, mai spune aceasta. Instan╚Ťa consider─â c─â a trecut suficient timp de la incidente, c─â femeia a con╚Ötientizat gravitatea faptelor sale ╚Öi c─â nu le va mai repeta. 

Printre copiii abuza╚Ťi s-a aflat ╚Öi o feti╚Ť─â de patru ani cu autism, iar p─ârin╚Ťii au creat un grup unde ╚Öi-au ├«mp─ârt─â╚Öit problemele pe care le-au ├«nt├ómpinat copiii lor cu educatoarea. Ace╚Ötia veneau acas─â pl├óng├ónd ╚Öi povesteau c─â au fost b─âtu╚Ťi, tra╚Öi pe p─âr, smuci╚Ťi etc. 

Există și probe video cu comportamentul violent al educatoarei

Dup─â ce c├óteva mame au f─âcut reclama╚Ťie la poli╚Ťie, la sf├ór╚Öitul anului 2017, ├«mpotriva cadrului didactic de 60 de ani, ├«n vara anului urm─âtor Poli╚Ťia Sec╚Ťiei 6 din Capital─â a instalat camere de vederi ├«n sala unde educatoarea ├«╚Öi desf─â╚Öura activit─â╚Ťile cu copiii. Educatoarea nu ╚Ötia c─â orele sale sunt filmate, ├«ns─â era con╚Ötient─â c─â c─â este cercetat─â penal pentru rele tratamente asupra unor minori. Cu toate acestea, femeia a continuat s─â aib─â comportamente violente cu copiii. Ulterior, cazul a fost construit ╚Öi ├«n baza film─ârilor, care nu pot fi contestate, ├«n care femeia are, ├«ntr-adev─âr, un comportament violent cu micu╚Ťii.  

kate middleton 4 jpg
cub lili sandu animat gif
cub adrian alexandrov png
vangelis afp jpg
BeFunky collage (18) jpg
anna lesko
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Arde cruci╚Ö─âtorul de rachete Moskva, cea mai important─â nav─â rus─â din Marea Neagr─â/ Ucrainenii sus╚Ťin c─â au lovit nava cu dou─â rachete, ru╚Öii spun c─â a existat doar un incendiu la bord jpeg
mc donalds jpeg
allergy g3d6759da5 1920 jpg
kate middleton 4 jpg
Ma╚Öin─â de Poli╚Ťie din Germania jpeg
politia locala jpeg