Educatoarele bătăuşe, angajate la grădiniţe de stat

Ultima actualizare:

    Educatoarele Irina Petre şi Cristina Manolache au fost condamnate la închisoare cu suspendareFoto: Grădiniţa Gulliver/ Facebook Irish cat
Educatoarele Irina Petre şi Cristina Manolache au fost condamnate la închisoare cu suspendareFoto: Grădiniţa Gulliver/ Facebook Irish cat

Haosul din învăţământul românesc pare fără sfârşit. Incompetenţa multor dascăli, abuzurile asupra elevilor şi, deopotrivă, asupra profesorilor, şcolile care stau să cadă şi schimbarea permanentă a legislaţiei influenţează negativ viitorul tinerilor.

Ultima dovadă vine de la Constanţa, unde doi dascăli condamnaţi îşi pot relua, bine mersi, locul la catedră!

Educatoare penale

Ca la noi la nimeni! În luna mai, Curtea de Apel Constanţa a condamnat definitiv şase educatoare de la Grădiniţa Micul Regat din Constanţa (numită în presă „Grădiniţa Groazei”) la pedepse cuprinse între un an şi un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă, adică pentru lovirea unor copii.

În respectivele sentinţe, date pe vechiul Cod Penal, judecătorii au suspendat pedeapsa principală, ceea ce a făcut să fie suspendate şi pedepsele accesorii care le interziceau să profeseze ca educatoare. Aşa s-a ajuns ca două dintre acestea să fie acum angajate ale unor grădiniţe de stat, scrie adevarul.ro.

Cristina Manolache – director educativ la “Grădiniţa Groazei” - şi Irina Petre au fost condamnate cu suspendare pentru purtare abuzivă în formă continuată. Ambele educatoare sunt acum angajate la două grădiniţe din Constanţa, în vreme ce unii dintre copiii pe care i-au lovit în urmă cu patru ani au nevoie şi acum de terapie. Părinţii copiilor loviţi de aceste educatoare sunt revoltaţi de faptul că ele continuă să lucreze în sistem.

Dascăl bătut

O învăţătoare din Călăraşi s-a ales cu ochii vineţi şi cu părul smuls, după ce mama unor elevi a bătut-o în faţa copiilor. Episodul neverosimil a avut loc la Şcoala Gimnazială Dragoş Vodă, unde învăţătoarea clasei a III-a a fost bătută de o femeie.

Părintele agresor a fost nemulţumit de faptul că unul dintre copii a primit calificativul “Insuficient”. Incidentul a avut loc în sala de clasă, în faţa zecilor de elevi. Directorul şcolii a alertat Poliţia şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi.

”Colega noastră este traumatizată fizic, motiv pentru care a solicitat şi eliberarea certificatului medico-legal. Totodată, vorbim şi de traume psihice, din cauza agresiunii”, spune Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). Sindicatele din învăţământ cer Parlamentului să facă legi care să apere cadrele didactice.

Copii abuzaţi sexual

Doi băieţi, de 12 şi 14 ani, cu retard psihic, au fost violaţi de cinci băieţi mai mari. Grozăvia s-a întâmplat la Centrul de plasament nr. 5 din Periş (Ilfov). Directoarea centrului ştia de două săptămâni despre agresiune, dar a încercat să ascundă faptele.

Cei cinci tineri şi directoarea instituţiei au fost audiaţi, miercuri noapte, fiind suspectaţi de viol, instigare la viol şi complicitate la viol. Avocatul victimelor a dezvăluit că unul dintre agresori, în vârstă de 16 ani, şi-a recunoscut fapta la audieri. Dosarul în acest caz a fost deschis de poliţiştii din Snagov.

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net