Ei fac parizer ca acum 40 de ani!

Ultima actualizare:
Sortimentele vor avea  mai multă carne,  dar vor fi mai scumpe
Sortimentele vor avea mai multă carne, dar vor fi mai scumpe

O pâine albă cu cartofi şi câteva felii de parizer. Aşa arăta pachetul pe care îl luau la serviciu majoritatea muncitorilor, înainte de 1989. Mulţi români duc dorul produselor pe odinioară, care miroseau frumos şi nu erau pline de chimicale. De săptămâna viitoare le veţi regăsi în magazine.

Pâinea şi mezelurile de odinioară revin pe piaţă. Reporterii Click! au fost în singura fabrică de mezeluri care produce acum sortimente după reţete din vremea lui Nea Nicu: crenvurşti, ciolan presat, parizer, cârnaţi Cabanos, muşchi file, salam Torpedo.

Muncitorii de la fabrica de mezeluri din Buftea încep treaba la ora 4 dimineaţa, iar la 8  nici nu se mai cunoaşte că s-a muncit în hale. Totul este curat, ca într-o farmacie, iar produsele sunt deja la afumătoare sau au plecat spre magazine şi restaurante. “Ideea de a produce sortimente din carne după reţetele de acum 30 -40 de ani e mai veche, după un model european. Am remarcat că sub aceeaşi denumire se vând acum produse total diferite, ca şi calitate şi ca preţ. Din respect pentru cei care au inventat reţetele, în anii ’60 -’70, am decis să folosim ingredientele originale şi să nu folosim aditivi sau adaos de apă.


    Sortimentele vor avea  mai multă carne,  dar vor fi mai scumpeFoto: Click!
Sortimentele vor avea mai multă carne, dar vor fi mai scumpeFoto: Click!

Sorin Minea, preşedintele Romalimenta
Sorin Minea, preşedintele Romalimenta

Vor conţine exclusiv carne, ceea ce înseamnă că preţurile vor fi mai mari decât ce se găseşte acum în magazine”, ne-a explicat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta.

Şi brutarii au scos de la păstrare reţetele vechi

Primele şase produse de panificaţie plămădite ca pe vremea bunicii vor fi lansate vineri, iar în magazine vor ajunge săptămâna următoare, cu etichete pe care va scrie ”produs consacrat”. Veţi constata că materiile prime sunt puţine, iar aditivii şi mai puţini. Vom putea cumpăra pâine cu cartofi, celebra “franzelă Bucureşti”, pâine neagră şi integrală. ”Reţetele de pâine de dinainte de 1989 erau mai bune şi mai sănătoase decât cele de acum, nu conţineau amelioratori”, a declarat Aurel Popescu de la Rompan, citat de Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brasov poveste grimm jpg
b47 actu col polei jpeg
holera shutterstock 1203536896 jpg
vremea 1536x1024 jpg
penis jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
rsz legume   shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net