El e “medicul de ciocolată”! Chirurgul nigerian care are grijă de prichindeii din Arad

simeon stalpnicul png
Henry Osakwe a muncit pe brânci ca să aibă bani pentru a urma MedicinaFoto: "Adevărul"

E îndrăgit de micuţii pacienţi din Arad! Medicul Henry Osakwe (51 de ani), originar din Nigeria, lucrează la Spitalul Judeţean Arad. “Îmi regăsesc liniştea în mijlocul copiilor”, spune chirurgul care a efectuat, de-a lungul carierei, peste 7.000 de operaţii. Prichindeii l-au numit “medicul de ciocolată”.

Henry Osakwe a ales România pentru a urma Medicina. Aşa de drag i-a fost de ţara noastră, încât n-a mai vrut să plece. Aşa că profesează în România ca medic chirurg pediatru: a avut peste 7.000 de intervenţii şi a consultat peste 50.000 de copii.

Paznic la un magazin alimentar

Henry a început facultatea de medicină în 1983, însă a întrerupt-o câţiva ani. „Am fost un student pe cont propriu. Părinţii mei mi-au plătit facultatea. Am avut câteva probleme financiare şi a trebuit să plec în altă ţară, ca să fac bani. Am fost în străinătate pentru a munci şi apoi am revenit la studii. Am terminat facultatea în anul 1992. În străinătate am lucrat şi ca paznic la un magazine alimentar, şi la o firmă de telecomunicaţii”, mărturiseşte nigerianul, care a devenit medic specialist în anul 1996. Apoi, în 1997 şi 1998 a fost la schimb de experienţă în SUA, dar a revenit în ţară, iar în 2004 avea să devină medic primar. Africanul e căsătorit cu o bihoreancă, medic ginecolog la Timişoara.“M-au topit cuvintele lor”

simeon stalpnicul png

Osakwe a mai fost o dată plecat din ţară, în anul 2010, când a lucrat ca medic, timp de patru luni, în Marea Britanie. „Nu voiam să mă întorc iniţial, am vrut să rămân în Anglia. Un episod de la îmbarcare într-un aeroport unde m-am întâlnit cu părinţi ai unor copii trataţi de mine m-a făcut să mă răzgândesc. Mi-au spus spus că au şi ei un chirurg de copii pe care se pot baza în Arad. M-au topit cuvintele lor şi mi-am dat seama că România are nevoie de mine, aşa că am decis să mă întorc”, măturiseşte Henry.

“Avea trei ani şi se uita fix la mine”

Medicul a ales chirurgia pediatrică pentru că îi plac copiii. „Îmi plac mult micuţii. Mă bucur să le pot vorbi altfel, pe înţelesul lor. Îmi găsesc liniştea în mijlocul lor”, adaugă Osakwe.

Chirurgul îşi aminteşte amuzat o întâmplare de la spital: „Într-o zi am intrat în salon. Era un copil cam de trei ani şi se uita fix la mine. La un moment dat, m-a tras de haine şi i-a spus mamei lui: «Doctorul ăsta este aşa de dulce, de ciocolată, că îmi vine să-l mănânc»”.

Citeşte întreaga poveste pe adevarul.ro!

silviu silvius prigoana jpeg
Lucile Randon
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
anamaria prodan3 png
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
laura cosoi jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
soție george simion jpeg