El este Hagi, «regele» lubeniţelor

Ultima actualizare:

    Hagi Stoican  n-a reușit în fotbal,  dar nu s-a dat bătut
Hagi Stoican n-a reușit în fotbal, dar nu s-a dat bătut

Numele unuia dintre cei mai mari fotbalişti români este un prenume pe care un tânăr din Dolj îl poartă cu mândrie. Hagi Stoican s-a născut acum 32 de ani, în satul Ocolna, din comuna Amărăştii de Jos (Dolj). Înnebunit după Gheorghe Hagi, care evolua atunci la Sportul Studenţesc, tatăl a ales să-şi numească bebeluşul la fel ca pe marele fotbalist.

Faima fostului “decar” al echipei naţionale a României îl obligă! Hagi Stoican povesteşte că şi-a dorit tot timpul să nu facă numele „Regelui“ de ruşine şi s-a ţinut de cuvânt.

simeon stalpnicul png

Tânărul de 32 de ani este unul dintre cei mai instruiţi săteni din satul doljean Ocolna. Mai mult, el s-a implicat în numeroase proiecte sociale şi a reuşit să rezolve o parte din problemele pe care le au romii din comunitate. „Părinţii mi-au spus clar că fără muncă nu o să pot să devin ceea ce-mi doresc”, zâmbeşte Hagi din Dolj. “Sunt absolvent de Baca-laureat şi fac tot ce îmi stă în putere ca să-i ajut pe romii din sat. Le-am explicat că e important să-şi lase copiii la şcoală. A fost greu la început, dar cu timpul au înţeles că, dacă nu ai carte, nu ai parte. Pentru mine este o mândrie să port numele lui Gheorghe Hagi”, a spus tânărul.

Tânărul a încercat să-i calce pe urme starului, dar la 19 ani a fost nevoit să renunţe. Cum familia nu avea bani să-l susţină financiar, Hagi a abandonat fotbalul şi s-a apucat cu seriozitate de agricultură. Acum, la 32 de ani, el se mândreşte cu o gospodărie mare şi cu şapte hectare cultivate cu lubeniţă. „În mediul rural e greu să-ţi găseşti un loc de muncă, aşa că a trebuit să mă descurc şi, încetul cu încetul, mi-am încropit o mică afacere, cu pepeni şi cu două solarii. Prin urmare, am ce să le pun pe masă celor doi copii. Eu i-am învăţat de mici să-i mulţumească lui Dumnezeu în fiecare zi pentru că au acoperiş deasupra capului”, adaugă Hagi Stoican.El îşi doreşte ca fiul cel mare să ajungă fotbalist, aşa că a respectat tradiţia şi l-a botezat cu numele unui faimos jucător portughez: Ronaldo. Copilul iubeşte mingea şi visează ca, într-o bună zi, să joace la echipa lui Gigi Becali. „Ronaldo este cel mai bun fotbalist din lume şi mă bucur că îi port numele. Tata e Hagi, iar eu sunt Ronaldo, iar pe terenul de fotbal suntem întotdeauna o echipă”, spune, însufleţit, băieţelul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net