El este primarul care a tăiat ajutoarele pentru 500 de asistaţi social

Ultima actualizare:

    Primarul oraşului botoşănean Ştefăneşti, Florin Buţura, a tăiat ajutoarele sociale celor care nu au vrut să munceascăFOTO: adevarul.ro
Primarul oraşului botoşănean Ştefăneşti, Florin Buţura, a tăiat ajutoarele sociale celor care nu au vrut să munceascăFOTO: adevarul.ro

Un primar din judeţul Botoşani a tăiat ajutorele sociale ale asistaţilor care refuză să muncească în folosul comunităţii. Decizia radicală a edilului a venit după ce mulţi localnici plătiţi din banii statului au refuzat să muncească chiar şi o oră pe zi, scrie adevarul.ro.

Ştefăneşti este o localitate de graniţă din nordul extrem al Moldovei. A fost o comună transformată în oraş în anul 2004, tocmai pentru a respecta numărul de aşezări urbane impus de aderarea la Uniunea Europeană, scrie adevarul.ro. Localitatea nu şi-a schimbat aspectul rural, oportunităţile sunt reduse, iar sărăcia în floare.

În 2016, dintr-o populaţie de 5.000 de locuitori, 1.000 erau asistaţi social, depăşind numărul celor angajaţi. Primarul oraşului botoşănean Ştefăneşti a tăiat subvenţiile pentru jumătate dintre asistaţii social înregistraţi în localitate. Planul a început să fie pus în aplicare progresiv încă din vara anului 2016, atunci când Florin Buţura a câştigat mandatul de primar.

În acest moment, aproape 500 de persoane aflate pe lista persoanelor nevoiaşe nu mai primesc ajutorul de subzistenţă, scrie adevarul.ro. Autorităţile locale s-au arătat nemulţumite de faptul că majoritatea asistaţilor social refuzau să presteze muncă în folosul comunităţii, activitate obligatorie în schimbul banilor luaţi de la stat. Au refuzat sarcini uşoare

”Fiecare asistat social trebuie să facă un anumit număr de ore de muncă în folosul comunităţii. La fiecare început de lună, i-am chemat să muncească câteva ore în folosul comunităţii. Am considerat că, dacă nu vin, nu mai au nevoie de bani şi i-am tăiat de pe lista asistaţilor la începutul lunii următoare. Nu se poate să primeşti bani de la stat fără să respecţi condiţiile“, spune primarul Florin Buţura.

Dumitru Halău a muncit 40 de ani ca maistru militar. Acesta spune că sunt destule slujbe sezoniere în Ştefăneşti, dar mulţi le refuză fiindcă preferă să încaseze ajutorul social. ”Statul îi învaţă pe oameni cu nemunca. Sunt atâţia oameni care au nevoie de ajutoare la câmp şi în gospodărie. Dar nu vine nimeni. Preferă să trăiască din ajutor social“, spune fostul maistru, pentru adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net