Elevii din Constanţa au intrat în grevă din cauză că nu şi-au primit banii de transport

Ultima actualizare:

    Elevii au venit la şcoală cu banderole albe pe braţe (foto: Arhivă)
Elevii au venit la şcoală cu banderole albe pe braţe (foto: Arhivă)

Sute de elevi navetişti din şcolile constănţene au intrat în grevă japoneză marţi, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit banii aferenţi transportului, înformează Mediafax. Copiii reclamă faptul că nu li s-au mai decontat abonamentele de transport de opt luni.

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa a anunţat că elevii care fac naveta pentru a ajunge la şcoală au ales această metodă de protest pentru a trage un semnal de alarmă faţă de situaţia în care se află. Aceştia spun că banii pe care trebuie să-i cheltuiască pentru a se deplasa de acasă la şcoală şi înapoi reprezintă o povară pentru familiile lor şi cer autorităţilor să deblocheze fondurile aferente transportului şcolar.

Elevii din Constanţa nu sunt singurii care au ales să protesteze astfel. În Covasna, peste 2.000 de elevi au venit la cursuri cu banderole albe pe braţe în semn de protest. Lor li s-au alăturat şi elevii din judeţul Mureş.

Vineri, reprezentanţii elevilor din judeţele Constanţa, Alba, Covasna şi Bucureşti au trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, cerând alocarea din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului a sumelor necesare acoperirii costurilor pentru decontarea transportului elevilor care nu sunt şcolarizaţi în localitatea de domiciliu, conform agenţiei Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
examen jpg
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net