Elevii nu vor mai da tez─â? Ce spune Lumini╚Ťa Barcari, secretar de stat ├«n Ministerul Educa╚Ťiei

image
Sursa foto: Adev─ârul

Elevii nu vor mai da tez─â? Iat─â ├«ntrebarea care st─â pe buzele tuturor p─ârin╚Ťilor ╚Öi ╚Öcolarilor ├«n aceste zile ├«n care din ce ├«n ce mai multe unit─â╚Ťi de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt intr─â ├«n scenariul ro╚Öu. R─âspunsul vine din partea secretarului de stat ├«n Ministerul Educa╚Ťiei, Lumini╚Ťa Barcari, care a declarat c─â este posibil ca aceasta s─â fie ├«nlocuit─â cu o evaluare notat─â normal sau s-ar putea renun╚Ťa definitiv la ea ├«n acest an ╚Öcolar.

Una dintre variantele de lucru privind sus╚Ťinerea tezelor ├«n acest an ╚Öcolar este ├«nlocuirea tezei tezei cu o evaluare, dar care s─â nu aib─â aceea┼či pondere, ci s─â fie notat─â normal, potrivit secretarului de stat ├«n Ministerul Educa╚Ťiei Lumini╚Ťa Barcari.

Oficialii Ministerului Educa╚Ťiei anun╚Ťau ├«nc─â de s─âpt─âm├óna trecut─â c─â tezele ar putea fi eliminate ├«n acest an, lucr├óndu-se la mai multe scenarii.

image
Sursa foto: Adev─ârulLumini╚Ťa Barcari a afirmat c─â exist─â posibilitatea elimin─ârii tezei

Lumini╚Ťa Barcari: ÔÇ×Ori d─â toat─â lumea tez─â, ori nu mai d─â nimeniÔÇŁ

Lumini┼úa Barcari a fost ├«ntrebat─â, luni, ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â, dac─â a fost luat─â vreo decizie legat─â de sus┼úinerea tezelor, ea preciz├ónd c─â sunt dou─â variante: men╚Ťinerea tezei ╚Öi ├«nlocuirea acesteia. ÔÇ×Problema se pune acolo unde copiii sunt ├«n scenariul ro┼ču. Noi, ├«ntr-adev─âr, ne-am g├óndit s─â organiz─âm webinare ├«n care s─â accentu─âm pe tipuri de evaluare, adic─â profesorii s─â ├«nve┼úe de la cei mai experimenta┼úi cum ar putea s─â evalueze ├«n mediul online. De aceea, varianta este ori s─â mergem ├«n continuare pe evaluare sumativ─â, pe tez─â, prima variant─â, iar doi, s─â ├«nlocuim teza, pentru c─â nu putem aplica ├«n mod discriminatoriu - ori d─â toat─â lumea tez─â, ori nu d─â nimeniÔÇŁ, a spus Barcari.

Ea a afirmat că dacă se va opta pentru cea de-a doua variantă, atunci acea evaluare va fi notată normal, nu va avea o pondere de 25% din medie, așa cum este la teză.

ÔÇťDeci ori s─â ├«nlocuim acest tip de evaluare scris─â, conform regulamentului de organizare ┼či func┼úionare a unit─â┼úilor de ├«nv─â┼ú─âm├ónt preuniversitar cu evaluare sumativ─â, dar care s─â fie notat─â, normal, nu s─â aib─â ponderea pe care o are teza ├«n mod normal, 25% din medie. Bine├«n┼úeles, exist─â ┼či varianta elimin─ârii tezei (...). Acesta sunt variantele ┼či ├«n func┼úie de cei care ne vor r─âspunde sau de modalitatea prin care noi consider─âm c─â ar putea fi f─âcut─â evaluarea, vom lua o decizie ┼či v─â spun c─â nu este o decizie simpl─â, c─â p├ón─â la urm─â elevul trebuie s─â fie evaluat, dar ├«n acela┼či timp trebuie s─â aib─â ┼čanse egale la o evaluare corect─â ┼či obiectiv─âÔÇŁ, a ad─âugat Barcari.

Roger E  Mosley car crash jpg
cub  anamaria prodan 2 png
marcela fota
Diogo Morgado ├«l interpreteaz─â pe Iisus, ├«n filmul ÔÇ×Fiul lui DumnezeuÔÇŁ (2014), regizat de Christophor Spencer  Produc╚Ťia poate fi urm─ârit─â anul acesta la PRO TV jpeg
baietel muscat de rechini 2 jpg
zodiac 600x400 jpeg
bianca dragusanu si ema uta jpeg
M─âd─âlina Ghenea 35 (3) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
politisti arestare
foto fb marius budai
regina elisabeta meghan markle jpeg
bolid incendiu PNG
Diogo Morgado ├«l interpreteaz─â pe Iisus, ├«n filmul ÔÇ×Fiul lui DumnezeuÔÇŁ (2014), regizat de Christophor Spencer  Produc╚Ťia poate fi urm─ârit─â anul acesta la PRO TV jpeg
parinti uk 2 jpg