Eliberarea pașapoartelor, suspendată pentru 30 de zile. Nu se mai țin examenele pentru permisul auto


  Eliberarea pașapoartelor este suspendată pentru 30 de zilefoto: arhiva Click!
Eliberarea pașapoartelor este suspendată pentru 30 de zilefoto: arhiva Click!

Direcția Generală de Pașapoarte informează că începând de marți, 17 martie 2020, se supendă pentru 30 de zile activitea de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare. Există însă unele excepții.

Excepție vor face persoanele care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii, care se vor efectua cel mult în 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor online.

Comunicatul Ministerului Afacerilor Interne despre suspendarea eliberării pașapoartelor

MĂSURI LUATE DE DIRECȚIA GENERALĂ DE PAȘAPOARTE ÎN VEDEREA PREVENIRII RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2Direcția Generală de Pașapoarte informează că, pentru o perioadă de 30 de zile,începând cu data de 17.03.2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației actuale, activitățile specifice pe linie de pașapoarte se vor desfășura astfel:

 • Activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare se va realiza numai pentru persoanele care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua cel mult în 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor
 • on-line.
 • Programările on-line vor fi efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro. Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului.
 • În ceea ce privește programarea on-line pentru depunerea cererilor la punctele de lucru mobile, recomandăm cetățenilor să verifice în prealabil programul de lucru de pe site-ul Instituției Prefectului.
 • Transmiterea pașaportului simplu electronic la adresa de domiciliu / reședință din țară a titularului ori a persoanei care a formulat cererea, prin serviciul de curierat, se va face exclusiv în baza unei solicitări adresate prin e-mail/poștă de către titular, respectiv persoana care a fomulat cererea/ părintele/reprezentantul legal în cazul minorilor cu vârsta sub 14 ani (cheltuieli de expediţie 8 lei + TVA). Aceasta trebuie
 • să conțină datele pentru identificarea documentului sau a titularului, precum și datele de livrare (domiciliul sau reşedinţa titularului ori ale persoanei care a formulat cererea și numărul de telefon).
 • Primirea cererilor privind exercitarea dreptului la liberă circulație în
 • străinătate/istoric pașapoarte/ scutire taxe vamale, precum și furnizarea datelor din Registrul Național de Evidență a Pașapoartelor Simple și eliberarea adeverințelor / comunicărilor corespunzătoare, se va face exclusiv prin corespondență poștală sau electronică, numai pentru persoanele care prezintă documente care justifică urgența solicitării.
 • Activitatea de primire în audiență, atât la sediul Direcției Generale de Pașapoarte, cât și la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte, este suspendată.

Examinarea pentru permise de conducere, suspendată pentru 30 de zile

 • Începând de marți, 17 martie, a fost suspendată activitatea de examinare pentru permise de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire a acestei decizii,se arată într-un comunicat al Grupului de comunicare strategică. De asemenea, sunt reduse la maxim activitățile de relații cu publicul ale instituțiilor din subordinea MAI.

Citește și:

Românii blocați în Ungaria vor intra în țară prin culoare speciale, escortați de polițiști

Uniunea Europeană își închide granițele pentru cetățenii din afara spațiului european. Ce măsuri se iau în lume

oana roman si marius elisei
horoscop zilnic 1 martie jpeg
condimente jpeg
antonia sexy jpg
cub ioana ginghină png
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock
cub iuliana marciuc png
4 front doctorita spagara jpg
image
image
image
image
image
image
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg