Elodia, declarată moartă. Cioacă a dispărut

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au aşteptat patru ani ca fiica lor să fie declarată moartă, oficial. Părinţii Elodiei Ghinescu ştiau că numai aşa, Cristian Cioacă poate fi tras la răspundere pentru moartea fetiţei lor. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Cioacă. Ieri, când ştia că judecătorii se vor pronunţa în acest caz, nu a fost de găsit.

Poliţistul Cristian Cioacă lucrează în prezent la Biroul de informaţii publice din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti. Ieri însă, când ştia că avocata familiei Ghinescu va depune la Judecătoria Braşov cerere pentru declararea pe cale judecătorească a morţii Elodiei, Cioacă şi-a luat liber.

Colegii lui ne-au spus că nu este de serviciu. Nici la locuinţa lui din Piteşti poliţistul nu a fost găsit. Mai mult, vecinii spun că nu l-au văzut de câteva zile.

În cursul după-amiezii, Judecătoria Braşov a admis cererea formulată de Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, iar magistraţii au declarat-o moartă pe Elodia pe cale judecătorească.

Sentinţa poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile, de către orice persoană care poate demonstra că Elodia nu este moartă. Dacă nimeni nu o va ataca, atunci se va emite un certificat de deces pe numele avocatei Elodia Ghinescu, dispărută acum mai bine de patru ani.

Avocata familiei Ghinescu crede că certificatul de deces al Elodiei este vital în dosarul de omor.

„S-a stabilit ca dată a morţii 30 august 2007, data dispariţiei, dar şi data când Cioacă a declarat că a văzut-o ultima oară în viaţă. Vom depune sentinţa şi certificatul de deces la dosarul de omor deosebit de grav, iar în acel moment eu cred că domnul Cristian Cioacă va fi trimis în judecată. S-a ajuns la încadrarea de omor deosebit de grav deoarece se presupune că domnul Cristian Cioacă a tranşat cadavrul Elodiei. În funcţie de rezultatul cercetărilor, încadrarea juridică poate fi schimbată", ne-a spus Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.

Emilia Ghinescu: «Noi suntem siguri că el a omorât-o»

Emilia Ghinescu, mama avocatei decedate speră ca acum, Cioacă să plătească pentru faptele sale.

„Noi credem că declararea pe cale judecătorească a morţii va ajuta în anchetă, mai ales că noi suntem singuri că el (Cioacă -n.r.) a omorât-o. Noi am făcut toate demersurile necesare fiindcă aşa am simţit. Nu am amenajat un monument funerar special pentru Elodia. Toată familia are ridicat un monument, unde sunt trecuţi toţi membrii, dar pe ea nu am trecut-o fiindcă am tot aşteptat, însă de câte ori am făcut parastas de 6 săptămâni, de un an, am pomenit-o şi pe ea", ne-a spus mama Elodiei, Emilia Ghinescu.

«Avem probe să îl condamnăm!» Chestorul Vasile Viorel, şeful Poliţiei Capitalei

„Se ştie autorul crimei a cărei victimă a fost Elodia şi s-au creat toate premisele pentru ca Cioacă să fie trimis în judecată. Avem mult mai multe probe decât în alte cazuri în care s-au pronunţat condamnări", spunea, în septembrie, chestorul Vasile Viorel, care a coordonat căutările în teren ale cadavrului şi care în prezent deţine funcţia de şef al Poliţiei Capitalei.

El a mai afirmat că locul crimei este cu siguranţă locuinţa în care au stat cei doi, respectiv apartamentul de pe strada Gloriei, din Braşov.

Mai citeşte:

Elodia, ultima zi «în viaţă»

Elodia Ghinescu a fost declarată moartă de magistraţii Judecătoriei Braşov

Elodia Ghinescu, îngropată în curtea tatălui lui Cristian Cioacă?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net