Emoționant! Un pensionar de 90 de ani și-a donat economiile de-o viață pentru copii

Ultima actualizare:

    Bătrânul a donat 100.000 de lei
Bătrânul a donat 100.000 de lei

Un pensionar în vârstă de 90 de ani din București, originar din comuna Ludoș (Sibiu), a făcut un gest de solidaritate fără precedent. Rămas singur după moartea soției, fără moștenitori, a donat 100.000 de lei organizației „Salvați Copiii”. De acești bani, ONG-ul a dotat Maternitatea Spitalului Clinic Județean Sibiu cu un aparat necesar bebelușilor născuți prematur.

Domnul Ioan Muțiu nu a avut copii. Pe când îi trăia soția, au hotărât ca toate economiile să le doneze pentru o cauză nobilă. Acum, rămas singur pe lume, a dus la îndeplinire acest plan. „Ne-a contactat și ne-a spus că vrea să doneze 100.000 de lei pentru Spitalul din Sibiu. Noi i-am comunicat ce nevoie ar avea aces spital, respectiv un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților. Valoarea totală a echipamentului este de 128.342 de lei. Suma de 100.000 de lei oferită de domnul Ioan Muțiu este cea mai mare donație făcut de o persoană fizică”, aflăm de la Ștefania Mircea, coordonatorul programului de reducere a mortalității infantile Salvați Copiii. Bătrânul nu a dorit să-și facă publică imaginea și, din cauza vârstei, nici nu s-a deplasat personal la Sibiu pentru a vedea bucuria din ochii personalului medical.  


    A fost achiziționat un monitor necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților
A fost achiziționat un monitor necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților

Echipamentul oferă medicilor capacitatea de a realiza evaluări mult mai precise, cuantificabile neurologic și o mai bună urmărire a progresului micilor pacienți, ceea ce poate face diferența, mai ales în cazul celor născuți înainte de termen.

Gestul de solidaritate al pensionarului în vârstă de 90 de ani capătă o și mai mare însemnătate cu cât vine într-o perioadă dificilă pentru sistemul medical din România. „Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriașă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muțiu, nu poate fi decât contagios. Îi suntem recunoscători, este o lecție de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital!”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net