Eşti chiriaş? Uite ce nu trebuie să accepţi!

Mihai Mereuta jpeg
Mihai Mereuta

Ai închiriat un apratament şi vrei să stai fără bătăi de cap? Atenţie mare la contract. Specialistul Click! Mihai Mereuţă ne spune tot ce trebuie să ştim atunci când încheiem un contract de închiriere.

Nu trebuie să accepţi următoarele lucruri:

Proprietarul poate intra în apartament oricând. Contractul ar trebui să specifice condiţiile în care proprietarul îţi poate face o vizită. Întâlnirea ar trebui să fie stabilită de comun acord.

Proprietarul poate să reînchirieze fără notificare. Un aspect deosebit de important al închirierii este să te asiguri că proprietarul apartamentului nu poate să-l reînchirieze fără să te informeze. Astfel, vei fi protejat în cazul în care proprietarul doreşte să pleci pentru a veni o altă persoană. 

Proprietarul poate sa mărească chiria fără notificare. Una dintre surprizele neplăcute de care poţi să ai parte este să ieşi din perioada de valabilitate a contractului şi să afli că proprietarul a triplat chiria.

De aceea, este nevoie să primeşti o notificare de modificare a costului chiriei cu cel puţin 2-3 luni înainte de data expirării înţelegerii actuale. Dacă nu primeşti această scrisoare, contractul trebuie să menţioneze că se va considera automat neînnoirea înţelegerii iniţiale, la aceeaşi sumă lunară.

Proprietarul îţi cere să plăteşti impozit pe chirie. Mulţi proprietari impun chiriaşilor prin contract obligaţia de a plăti impozitul pe chirie. Cu toate acestea, plata impozitului respectiv cade în sarcina proprietarului, conform legii.

vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
cub visarion alexa png
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Charles si regina Elisabeta a II-a
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Kayley Stead a fost părăsită de logodnicul ei jpg
reghecampf si anamaria prodan
Laurentiu Reghecampf si Ana Maria Prodan FOTO Captură video jpg
politist rutier local
image
image
image
image
iphone sursa FOTO Pixabay
mănăstire San Estevo Ourense sursa youtube jpg
Cappadocia
cub visarion alexa png
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
Marele Zimbabwe