Eugen Tomac, premierul propus de opoziție. ”Trebuie să creăm concurență”


    Eugen Tomac este propunerea PMP pentru funcția de premier al Românieifoto: arhivă Adevărul
Eugen Tomac este propunerea PMP pentru funcția de premier al Românieifoto: arhivă Adevărul

PSD și-a asigurat o majoritate confortabilă în noul parlament, după protocolul semnat cu ALDE și UDMR. Din această postură, liderul PSD Liviu Dragnea a venit cu o propunere fermă pentru funcția de prim-ministru, constățeanca Sevil Shhaideh. De dragul jocului democrativ, Traian Băsescu și PMP l-au propus premier pe Eugen Tomac, din partea opoziției.

Traian Băsescu și PMP s-au prezentat joi, 22 decembrie, la consultările cu președintele Klaus Iohannis. Fostul președinte a declarat imediat după validarea rezultatului alegerilor din 11 decembrie că va rămâne în opoziție. Bun cunoscător al jocului democratic. Băsescu a venit la Cotroceni pregătit cu o nominalizare pentru funcția de premier, susținând că este inadmisibil ca opoziția să nu aibă nicio reacție în acest sens. Aluzia fostului președinte la pasivitatea Partidului Național Liberal a fost foarte transparentă.

"Scurta consultare cu președintele Klaus Iohannis trebuia făcută, pentru că este în sistemul constituțional și nu se putea renunța, chiar dacă propunerea făcută ieri de PSD, ALDE și UDMR pare a fi făcut inutile consultările de astăzi. Noi spunem că nu sunt inutile și, pentru că suntem opoziția, am făcut și o propunere pentru funcția de prim-ministru. Cel propus de noi este Eugen Tomac. Până la urmă, de-asta suntem opoziție, să creăm concurență. Eugen Tomac este un politician experimentat. Mi se pare inadmisibil ca opoziția să vină să spună «N-avem propuneri»", a spus fostul șef al statului. 

În perioada 2000–2004, Eugen Tomac a fost preşedinte al Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni, urmând apoi să coordoneze proiecte naţionale de tineret prin Centrul pentru Educaţie Democratică. În perioada 2005-2008, a lucrat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale pe probleme legate de românii de pretutindeni. Odată cu învestirea guvernului Emil Boc, a fost numit în funcţia de secretar de stat pentru românii de pretutindeni la Ministerul Afacerilor Externe. După căderea guvernului Ungureanu, Eugen Tomac a demisionat din funcţia de secretar de stat la 11 mai 2012.

Tomac este la al doilea mandat de deputat, după ce în 2012 a candidat din partea PDL pe listele ARD pentru un loc de deputat în Colegiul 2 Diaspora pentru Camera Deputaţilor, care cuprinde şi Republica Moldova, obţinând 78% din voturile din colegiu. În prezent este președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară.

cub toma caragiu png
cub irina margareta nistor png
cub horoscop iertare png
Prințul Harry jpg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
cub adriana iliescu și eliza png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg