Evaluare Națională 2020. Azi se afișează rezultatele. Ce trebuie să știe elevii


    Luni, 22 iunie, absolvenții clasei a VIII-a află notele obținute la Evaluarea Națională
Luni, 22 iunie, absolvenții clasei a VIII-a află notele obținute la Evaluarea Națională

Rezultalele la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate luni, 22 iunie, până în ora 14.00, la avizierele școlilor în care elevii au susținut examenele, dar și pe site-ul evaluare.edu.ro. Absolvenții nu își vor mai vedea numele pe lista cu rezultate, ci își vor căuta codul primit de la școală, în dreptul căruia vor fi listate notele.

Anul acesta, asistăm la o premieră în istoria examenului de Evaluare Națională, când rezultatele sunt afișate într-un format anonimizat, care nu mai permite identificarea copilului cu nota primită, aflăm de pe siteul edupedu.ro. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației abia după examenul de Matematică, ultima probă pentru majoritatea absolvenților de gimnaziu.

De ce sunt rezultatele anonime

Rezultatele la Evaluare Națională 2020 sunt anonime datorită regulamentului GDPR și a solicitării Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Rezultatele examenului de Evaluare Națională 2020 vor fi afișate până la ora 14.00 pe siteul Ministerului Educației
Rezultatele examenului de Evaluare Națională 2020 vor fi afișate până la ora 14.00 pe siteul Ministerului Educației

Unde vor fi afișate rezultatele de la Evaluarea Națională 2020

Rezultate obținute de elevi la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate luni,22 iunie, până la ora 14:00, atât la avizerele centrelor de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

“Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media”, a explicat Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Cum vor fi afișate rezultatele

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații:

  • codul unic al candidatului;
  • școala de proveniență;
  • rezultatele probelor examenului;
  • media.

Fiecare candidat prezent la examenul de Matematică a primit, la finalul probei – când a predat foaia de examen – un raport cu: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului:Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). „Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene“, susține Ministerul Educației.

Rezultatele examenelor de la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate pe 22 iunie 2020, până la ora 14:00. Elevii nemulțumiți de notele de la evaluare pot să depună contestații atât pe 22 iunie – de la ora 16:00- până la ora 19:00, cât și pe 23 iunie (de la ora 8:00 până la ora 12:00). Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate pe 27 iunie 2020.

cub bia khalifa fulgy png
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub ravan popescu png
cub valentina pelinel png
narcisa suciu si Daria jpg
cub daniel nuță png
maxresdefault jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg