Eveniment neobişnuit: o focă s-a rătăcit în Marea Neagră

Ultima actualizare:

    Specia din care face parte  este pe cale de dispariţie
Specia din care face parte este pe cale de dispariţie

Un exemplar de focă a fost observat în weekend în zona Vraja Mării din Constanţa. Cel care a observat-o este un prieten al organizaţiei ecologiste Mare Nostrum care a şi fotografiat-o.

Laurenţiu Ciocan spune că se afla sâmbătă, în zona Vraja Mării, în perimetrul format de Digul de larg al Portului Constanta şi promontoriul Cazinoului, la 10 metri de ţărm, când a avut surpriza să vadă foca. Foca face parte dintr-o specie pe cale de dispariţie cunoscută drept foca-călugăr, foca cu burta albă sau foca de Kaliakra.

„Ultimul exemplar a fost văzut în 1987 în apropierea unei platforme marine româneşti, iar în 1963 un alt exemplar a fost capturat accidental de pescari în Delta Dunării", precizează cei de la Mare Nostrum.

Marea Neagră nu mai are populaţie naturală de foci. Ultimele exemplare care au trăit aici au fost semnalate în anii '60, la Capul Caliacra din Bulgaria. Specialiştii spun că, cel mai probabil, foca aceasta a scăpat de la delfinariile din jurul Mării Negre şi a migrat până aici în căutare de hrană. 

image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net