Există şi români buni în Italia! Un tânăr a returnat unui bătrân 32.000 de euro

Ultima actualizare:

Alin Cioacă e tatăl a şase copii pe care îi întreţine muncind din greu într-o pizzerie din localitatea Orsatti. Zilele trecute el a primit un plic de la un italian care i-a spus să-l păstreze căci în el sunt „ceva bani”. Când a deschis plicul, Alin a avut un şoc. Acolo se aflau nu mai puţin de 32.000 de euro, bani pe care românul a considerat că nu-i merită.

Am crezut că acolo e bacşişul meu, dar când am văzut toţi acei bani m-am speriat. Am decis că nu era corect să-i păstrez, pentru că ceva nu se lega. Nu am stat pe gânduri şi am mers la poliţie. Nimeni nu mă văzuse luând plicul şi aş fi putut să tac, dar nu se cuvenea să păstrez acei bani”, a declarat Alin Cioacă, pentru publicaţia italiană.

Oamenii legii l-au identificat pe bunul samaritean şi i-au înmânat banii. Ei nu au putut afla de ce a decis să cedeze această sumă de bani românului. Poliţia din localitate a făcut public cazul arătând că românul a dat dovadă de mult spirit civic, „ceea ce este o importantă dovadă a faptului că există şi oameni oneşti, indiferent de naţionalitatea lor”.

Cetăţenii români sunt priviţi de cele mai multe ori cu reticenţă, din cauza numărului mare de infracţiuni pe care le comit în Italia. „Prea des, însă, ne facem vinovaţi de faptul că ne amintim de ei doar în ştiri care îi au protagonişti în sens negativ”, se mai arată în comunicatul poliţiei italiene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net