Explicația halucinantă a lui Oprescu pentru banii găsiţi în vila sa

image
Oprescu a fost arestat în 6 septembrie pentru luare de mităFotomontaj: click!

Unii au avut-o pe mătuşa Tamara, alţii au avut taţi cu pensii babane. Când i-au scormonit prin casa-fortăreaţă din Ciolpani, procurorii au găsit doi saci cu sumele de 31.050 de lei şi 40.000 de lei, despre care Sorin Oprescu (63 de ani) susţine că “a uitat” şi că provin din economiile şi pensia tatălui său, decedat în urmă cu cinci ani.

Vin vremuri grele pentru primarul Sorin Oprescu, aflat după gratii, din 6 septembrie, pentru luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro de la patru denunţători. Acum, judecătorii vor să-l lase lefter şi are de dat explicaţii pentru doi saci de bani găsiţi în casa sa. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti le-au recomandat celor de la DNA să pună sechestru total pe averea primarului suspendat al Capitalei. Măsura are drept scop verificarea tuturor firmelor în care acesta ar putea fi implicat şi a conturilor lui, pentru a se stabili dacă au fost folosite ca paravan pentru spălarea banilor proveniţi din mită. Dacă la început, Oprescu le-a spus magistraţilor că banii erau luaţi cu împrumut, se pare că acesta nu ducea lipsă de lichidităţi. 

image
Edilul a fost dus luni la Spitalul Sfântul Ioan, după ce i s-a făcut rău

El avea în casă o “mică” comoară, ascunsă la etaj. Anchetatorii au găsit în locuinţa din Ciolpani un sac de pânză maro cu 31.050 de lei şi unul albastru cu alţi 40.000 de lei, despre care primarul suspendat a spus că nu ştie cum au apărut acolo. Apoi s-a răzgândit şi a zis că erau economiile din pensie ale tatălui său mort, strânse în zece ani. Anchetatorii pun la îndoială această afirmaţie, deoarece nu au fost descoperite bancnote în lei vechi, toate fiind emise după 2005, când a avut loc denominarea leului. În sala de judecată, Oprescu a declarat că la decesul tatălui său, în anul 2010, i-a revenit suma de 145.000 dolari, pe care i-a trecut în declaraţia de avere. “Banii erau la Ciolpani, împreună cu o sumă de 5.000 de lei, care au rămas în dulapul folosit de tata şi în care ţineam armele de vânătoare”, ar fi spus edilul, potrivit Agerpres. Se pare însă că de cei 5.000 de lei, care nu figurează în declaraţia de avere, a uitat până la percheziţie. Oprescu le-a mai spus judecătorilor că suma de 145.000 de dolari nu a fost vreodată ţinută la bancă, deoarece tatăl său, având 87 de ani, nu se putea deplasa pentru a depune banii acolo. 

Dus de urgenţă la spital, luni seara

image
Percheziţiile au avut loc la vila din Ciolpani

Luni, Oprescu s-a plâns de dureri în piept şi a fost scos din arest şi dus la Spitalul “Sfântul Ioan”, din Capitală. Potrivit avocatului, se pare că acesta ar fi făcut un posibil infarct. Dar edilul s-a intors însă repede în arest, pentru că doctorul de gardă a stabilit că a avut doar un puseu de tensiune. Avocaţii edilului au depus marţi o cerere la comisia de la Arest, unde au cerut ca Oprescu să fie consultat de medicii săi curanţi, pentru problemele cardiace. Oprescu mai suferă de diabet şi e insulino-dependent. Primarul suspendat al Capitalei a făcut şi o cerere de schimbare a măsurii preventive, înregistrată luni la Tribunalul Bucureşti. El speră la o măsură mai blândă, cum ar fi arestul la domiciliu. 

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
kate middleton 1 profimedia 0706166194 jpg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
Adelina Pestriţu
Tora Vasilescu
Mihai Șora Sursă: Profimedia
FotoJet jpg
image png
alimente shutterstock 392741167 jpg
vladimir putin si bomba nucleara
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg