Faceţi loc, lebădă la apă!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cel mai mare parc din Capitală e de ieri un loc mai exotic. Cele o sută de păsări care îl populau în lunile călduroase, s-au întors în reşedinţa lor de vară. După cinci luni petrecute la ferma din Lehliu (judeţul Călăraşi), înaripatele vor petrece restul anului în Herăstrău.

Bucurie fără margini pe lac. Ieri, la orele prânzului, sute de copii şi părinţi au fost martori la întoarcerea păsărilor în parc. Primii care au fost coborâţi din maşini au fost păunii, şase masculi şi opt femele.

Raţele Călifar au măcăit satisfăcute: apa din Herăstru e perfectă pentru bălăceală

simeon stalpnicul png

Bărbătuşii au sosit înveliţi în saci de rafie, ca pomişorii gata de plantat primăvara. Femelele, nu cu mult mai mari decât găinile, s-au mulţumit să împartă o cutie din plastic. Raţele Călifar, albe şi roşcate, au dat un adevărat spectacol la întâlnirea cu micuţii din Capitală: au sărit din cuşti ca nişte soldaţi din trupele speciale şi au alunecat pe apă de parcă ar fi avut schiuri în lăbuţe.

Păunii au fost înveliţi în sac pentru protejarea penelor

simeon stalpnicul png

Raţele Mandarin, gâştele de Nil şi lebedele albe şi negre au completat alaiul de măcăitoare care a făcut paradă pe lac. Faţă de anul trecut, tot lotul de raţe Mandarin a fost înlocuit cu exemplare mai tinere, iar în ţarcul păunilor pot fi admiraţi trei masculi noi.

„Este primul transport pe care îl facem. Zilele următoare vom aduce bucurie în sufletul copiilor populând şi parcurile IOR, Cişmigiu şi Bordei. În total vor fi 550 de păsări care vor sta în Bucureşti până la sfârşitul lunii octombrie", ne-a spus Gheorghe Nistor, omul care deţine aceste păsări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net