Faci grătar în pădure? Iei amendă 50 de milioane

Aştepţi vara ca să ieşi la un grătar pe malul lacului sau la marginea pădurii? Poţi să-ţi iei gândul. De acum, mici şi fripturi pe grătar poţi să mai faci doar în spaţiile special amenajate.

Cel puţin asta prevede legea picnicului, adoptată ieri de deputaţi. Proiectul ţine să dea şi o definiţie activităţii de picnic, pe care toţi o ştim drept ieşire la „iarbă verde".

Astfel, picnicul este de acum „orice activitate de recreere pe domeniul public sau private care presupune consumul de băuturi şi/sau alimente precum şi după caz aprinderea sau nu a focului". Aşa că, la vară, nu vom mai vedea grătarele fumegând pe oriunde.

Mai mult, nu vom mai avea voie nici să spălăm caserolele, farfuriile sau alte instrumente folosite la gătit în apele din apropierea locurilor de picnic, să hrănim animalele sălbatice, dar nici să petrecem cu muzica la maximum. Ţigările, chibriturile aprinse sau deşeurile trebuie şi ele strânse.

Cine nu va respecta regulile şi va petrece la fel ca până acum riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 5.000 de lei, care-i va strica toată distracţia. Cei care vor fi cu ochii pe petrecăreţii indisciplinaţi vor fi poliţiştii locali, jandarmii şi agenţii de mediu.

cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
brenciu si nevasta jpg
image jpeg
cub laurette png
sotie cumpanasu jpg
image png
image png
anca serea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Prezentare formular digital PLF - 18 dec 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
incendiu de padure grecia jpeg
image png
image png
Plaja 2 Mai (24) jpg
foto   amenzi mai mari rovinieta  jpg