Familia copilului căzut în puț: ”Și în ziua de azi luăm apă din vecini”

simeon stalpnicul png

A trecut jumătate de an de la întâmplarea pe care n-o vor uita niciodată. Șase luni în care viața unor oameni s-a schimbat la 180 de grade. Click! vă arată cum o duce azi familia lui Dănuț, puștiul de doi anișori care a căzut în fântâna casei părintești din Balta Sărată, județul Teleorman.

Un pas a mai lipsit până la o adevărată catastrofă în viața familiei Pascu. În luna aprilie, Dănuț, fiul Ionelei și al lui Vasile Pascu, a căzut în fântâna casei în timp ce fugărea o pisică și a zăcut acolo aproape o zi întreagă. Mai bine de 11 ore, zeci de pompieri s-au străduit să îl scoată la suprafață, mai mult mort decât viu. Copilul a fost intubat, și o țară întreagă s-a rugat la Dumnezeu pentru sănătatea lui.

Din pricina emoțiilor, Ionela Pascu, însărcinată atunci în 9 luni, a ajuns de mai multe ori la spital, la un pas să nască. Vremea a trecut, Dănuț a fost externat, dar necazurile familiei Pascu s-au ținut lanț: era cât pe ce să rămână pe drumuri, după ce proprietarul casei în care locuiau le-a pus în vedere să părăsească imobilul. Noroc cu o mână de oameni sufletiști care, alături de primarii din localitate, au pus mână de la mână și le-a cumpărat o căsuță modestă, numai pentru ei.


    Dănuț a fost scos din puț după mai bine de 11 ore de chin
Dănuț a fost scos din puț după mai bine de 11 ore de chin

În gospodăria veche, întoarsă pe dos de excavatoarele salvatorilor, au rămas în continuare bunicii lui Dănuț. Fără puț, fără gard și cu pereții casei fisurați sub greutatea utilajelor care au răscolit pământul în încercarea de a-l scoate pe Dănuț la suprafață.

”Dănuț e bine-mersi la casa lui, noi am rămas cu pagubele. Când au venit cu excavatorul ne-au rupt gardul, ne-au defrișat pomii din curte, de arată ca după bombardament și nu au mai venit să pună nimic la loc. Ne descurcăm și așa, dar ce ne facem cu puțul, că vine iarna și noi nu avem apă. Am mai apelat la vecini, dar nu prea mai vor nici ei să ne ajute, că îi costă și pe ei bani să tragă apa”, ne-a mărturisit Antoneta Pascu (64 de ani), bunica lui Dănuț.

În rest, viața familiei Pascu a intrat pe făgașul normal: oamenii s-au așezat la casa lor, pe care au început să o renoveze după posibilități, Ionela a născut o fetiță sănătoasă tun, iar Dănuț este azi un puști frumos și voinic. ”Ne-am cununat zilele trecute, și civil și religios, am făcut și botezul fetiței, să fim în rândul lumii, ca să ne meargă bine. Am șters cu buretele ce a fost în trecut, acum vrem să începem o viață nouă cu toții”, spune Ionela Pascu.

cub toma caragiu png
cub irina margareta nistor png
horoscop bani jpg
Nella Pignatelli webp
cub adriana iliescu și eliza png
cub cristina cioran png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
mihai bendeac jpg
image
image
image
image
image
image
Zura cainele erou jpg
profimedia 0754235297 jpg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
gheorghe marmureanu si mircea raulian jpeg
Cutremur la granita Turciei cu Siria  6 februarie 2023  Foto Epa Efe
FotoJet jpg