Familia regală, la slujba de Crăciun din Săvârșin. Ce a primit Principesa Margareta

simeon stalpnicul png
Principesa Margareta și Principele Duda au petrecut Crăciunul la Săvârșinfoto: Casa Regală a României

În doliu după moartea Regelui Mihai, membrii Familiei regale au petrecut Crăciunul la Castelul Regal din Săvârșin, reînnodând o tradiție foarte dragă ultimului monarh al României. Principesa Margareta a participat marți la slujba de Crăciun de la biserica ortodoxă din comună.

Principesa Margareta, trei dintre surorile ei, dar și Principele Duda au fost întâmpinați cu multă căldură de sătenii din Săvârșin marți, 26 decembrie, la biserica ortodoxă din localitate. Custodele Coroanei a primit un buchet de trandafiri albi chiar înainte de a intra în biserică.

Regele Mihai și Regina Ana obișnuiau să întâmpine sărbătoarea nașterii Domnului la Castelul Regal Săvârșin, din județul Arad, și să participe la slujba de Crăciun de la biserica din comună.

Crăciunul din 2014 a fost ultimul care i-a găsit pe Rege și pe Regină la Săvârșin, problemele de sănătate ținându-i mai apoi pe cei doi departe de țară.

Familia regală s-a întors, așadar, la Săvârșin, unde a primit o singură ceată de colindători, dată fiind perioada de doliu. Este vorba despre Dubașii din Săvârșin, care au fost așteptați, ca în fiecare an, la ora 12.00, în ziua de Ajun, în piaţa cu fântână din incinta satului regal. Dubaşii nu au cântat urările strămoşeşti, ci au păstrat un moment de reculegere în memoria regelui Mihai I, în prezenţa familiei regale.

La intrarea pe domeniul regal Săvârşin, cartea de condoleanţe rămâne în continuare deschisă, chiar şi în zilele de Crăciun, alături de portretul Regelui Mihai I şi de o candelă aprinsă, până la împlinirea celor 40 de zile de mare doliu.

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
prodan (2) jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub oana zavoranu png
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
copii batuti caldarasti (1) jpeg
image
image
image
image
Noile monede cu portretul Regelui Charles al III-lea (foto: Facebook / The Royal Mint)
visarion alexa
bucatar
nicusor dan primar bucuresti jpeg
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg