FBI a pus o recompensă de 750.000 $ pe capul românului Ioghi, prins în timp ce-și ridica buletinul

Ultima actualizare:

    Escrocii români foloseau site-uri clonate şi încasau banii în avans
Escrocii români foloseau site-uri clonate şi încasau banii în avans

Capturat în ţară, după ce a făcut ravagii în SUA! Vâlceanul Daniel Dumitru Boşogioiu, căutat de 10 ani şi prins în Bucureşti săptămâna trecută, în timp ce-şi ridica buletinul, a fost mâna dreaptă a lui Nicolae Popescu, cel mai vânat român. Ei erau capii unei vaste reţele infracţionale - tranzacţii fictive cu iahturi, maşini şi alte bunuri de lux, pe site-uri cunoscute.

Autorităţile din Statele Unite ale Americii au emis un mandat de extrădare pe numele lui Daniel Dumitru Boşogioiu (40 de ani), zis „Ioghi”, pentru înşelăciuni pe internet, spălare de bani, falsificare de paşapoarte şi trafic cu mărci de servicii contrafăcute. Originar din comuna vâlceană Orleşti, el a fost încătuşat recent de poliţiştii Secţiei 2 din Bucureşti, în timp ce încerca să-şi ridice noua carte de identitate.

Pe numele său exista o recompensă de 750.000 de dolari, din 2012, după ce s-a descoperit că a fost mâna dreaptă a celui mai vânat român, Nicolae Popescu, cel care a condus, timp de mai mulţi ani, o vastă reţea infracţională.Capii grupării au făcut în America şi Europa tranzacţii fictive cu iahturi, maşini, motociclete şi alte bunuri de lux, pe site-uri precum eBay, Cars.com, AutoTrader.com şi CycleTrader.com. Paguba se ridica încă de atunci la 3 milioane de dolari. 

Daniel Dumitru Boşogioiu se afla pe lista neagră a FBI încă din 2010

Ioahi se afla pe lista FBI încă din 2010, când a fost unul dintre cei arestaţi preventiv în celebrul dosar „Valea Regilor”, în care 250 de persoane din 13 judeţe erau suspecte de infracţiuni informatice.

Ulterior, el a fost pus în libertate şi a plecat din ţară. Doi ani mai târziu, autorităţile americane l-au inclus pe lista „Most Wanted”, oferind bani pentru capturarea sa.

Pe 17 august, Departamentul American de Justiţie a formulat o nouă cerere de extrădare pe numele lui Boşogioiu, care a fost reţinut joi, 25 august, pe baza unei ordonanţe, fiind plasat sub control judiciar de Curtea de Apel Bucureşti. El se află în libertate acum, în aşteptarea extrădării în Statele Unite ale Americii, arată adevarul.ro.

De asemenea, pe numele lui Nicolae Popescu, al cărui „aghiotant” era Boşogioiu, FBI a pus o recompensă de un milion de dolari prin Programul transnaţional de recompensare a criminalităţii organizate al Departamentului de Stat al SUA. Fotografia lui Boşogioiu, de pe site-ul celor mai urmăriţi infractori internaţionali de către FBI, a apărut şi în pelicula americană „The Accountant” – „Contabilul. Cifre periculoase”, cu Ben Affleck în rolul principal. 

Escrocii pretindeau că vând maşini de la reprezentanţe auto, care se dovedeau ulterior false, prin intermediul unor site-uri clonate. Ei emiteau facturi false, care păreau că provin de la Amazon Payments, PayPal sau alte servicii de plată online, cu instrucţiuni despre cum să transfere bani în conturile lor bancare, deschise cu documente false. De altfel, toate grupările încasau banii în avans, aceştia fiind introduşi într-un circuit bancar transcontinental pentru a li se pierde urma. Sumele de bani erau retrase în special în Europa de Vest şi SUA. Interpuşii se alegeau cu ceasuri de lux sau un comision de până la 15% din vânzare. Printre maşinile de lux „vândute” de escroci s-au numărat mărci precum Chevrolet, Ford, Lexus, Audi, Dodge Charger, care ajungeau la 60.000 de dolari bucata. Autorităţile americane au stabilit că Popescu şi Boşogioiu au reuşit să păgubească în aceste moduri mii de persoane, mai ales din SUA.  


    Dodge Charger, unul dintre bolizii “vânduţi” de infractori
Dodge Charger, unul dintre bolizii “vânduţi” de infractori

Nicolae Popescu, de 41 de ani, din Alexandria (Teleorman), cunoscut şi sub numele de Nae Stoichiţiu, Nae Popescu sau Nicolae Petrache, este cel care a reuşit în 2010 să fugă din Tribunalul Vâlcea, în timp ce aştepta să fie emis pe numele său un mandat de arestare preventivă. El figurează de-atunci pe lista FBI a celor mai căutaţi infractori. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net