«Fetele mele n-au voie să vorbească româneşte!»

Ultima actualizare:
Anamaria,  alături de Anthony
Anamaria, alături de Anthony

De 7 ani e ţinută departe de fetele ei. Nu e lăsată să le vadă decât de patru ori pe lună, câte două ore. Întotdeauna, doar sub supravegherea asistenţilor sociali. Copilelor şi mamei nu li se permite să vorbească în română, pentru că aşa a cerut tatăl canadian.

Viorica Lungu, o româncă care trăieşte de mulţi ani în Canada, a prins curaj după ce a văzut că Anamaria Nedelcu, mama acuzată că şi-a răpit băiatul, este susţinută de mass-media din România, dar şi de opinia publică de aici. Aşa că şi-a luat inima în dinţi şi ne-a contactat la redacţie. Povestea ei este cutremurătoare şi se aseamănă foarte mult cu cea a Anamariei. „Guvernul român trebuie să nu se lase înduplecat de cererile Canadei de a o trimite pe Anamaria înapoi, ca s-o bage 10 ani în puşcărie, nevinovată, o mamă care apără drepturile propriului copil. În Canada nu se respectă dreptul Omului şi al Copilului”, îşi începe povestea Viorica.

Ştie despre ce vorbeşte, întrucât e în aceeaşi situa­ţie. Numai că ea nu s-a întors cu fiicele ei în România, ci a rămas în Vancouver, Canada. „În 2005, eu şi soţul meu canadian am divorţat. Avem două fete frumoase, care acum au 14, respectiv 11 ani. Am împărţit custodia, iar fetele locuiau cu mine. Erau fericite, sănătoase, ne era foarte bine împreună şi totul mergea perfect”, ne-a mărturisit Viorica. În 24 martie 2009 însă, totul s-a schimbat. „Le-am lăsat pe fete la întâlnirea obişnuită cu tatăl lor, la cabinetul asistentului social. După o oră, asistentul m-a sunat şi mi-a spus că fetele mi-au fost luate şi date tatălui. Fără vreo hotărâre judecătorească! Doar pentru că tatăl a minţit că le-am întors împotriva lui şi le-am îndepărtat de el”, a adăugat românca. Aceasta mai spune că nimănui nu i-a păsat că fiicele ei se întorceau de la întâlnirile cu tatăl plânse şi speriate, deoarece ţipa la ele şi le brusca.


    După ce a divorţat de tatăl canadian,  Vioricăi Lungu i s-au luat copiii, pe care nu  are voie să-i vadă decât sub supraveghere
După ce a divorţat de tatăl canadian, Vioricăi Lungu i s-au luat copiii, pe care nu are voie să-i vadă decât sub supraveghere

„Nu conta că tatăl lor fusese în închisoare de trei ori pentru că obişnuia să cultive marijuana. Asistentul social mi-a zis că mi-au luat fetele pentru că eu nu mă mai înţelegeam cu fostul soţ”, ne-a mai povestit femeia. Culmea e că, de atunci, copilele n-au voie să o sune pe mama lor şi nici invers, n-au voie să vorbească cu ea în română, n-au voie să meargă la biserica ortodoxă română unde au fost botezate şi nici să facă poze cu mama lor. „Copiii mei sunt ţinuţi departe de tot ceea ce înseamnă România. Sunt supravegheată ca un criminal când mă întâlnesc cu fetele mele. În plus, una dintre asistentele sociale m-a întrebat dacă mi-am plătit avocatul vânzându-mă! Sunt discriminată şi umilită, pentru simplul fapt că eu sunt de origine română, iar soţul canadian”, a adăugat Viorica.

Anamaria Nedelcu află marți dacă va fi extrădată

După ce a divorţat de tatăl canadian,  Vioricăi Lungu i s-au luat copiii, pe care nu  are voie să-i vadă decât sub supraveghere
După ce a divorţat de tatăl canadian, Vioricăi Lungu i s-au luat copiii, pe care nu are voie să-i vadă decât sub supraveghere

În urmă cu doi ani, Anamaria Nedelcu (43 de ani) și-a adus bă­iatul din Canada în România, de­oarece micuțul era agresat în mod constant de tatăl său ca­nadian, de origine dominicană. Maximo Sierra Munoz (45 de ani), care avea custodia copilului,  a dat-o în judecată, iar autoritățile canadiene au acuzat-o de răpire. După ce Curtea de Apel București a decis s-o aresteze pe mamă, Judecătoria Sectorului 3 a hotărât ca Anthony (6 ani) să nu fie returnat tatălui. Marți, Anamaria află dacă va fi extrădată în Canada.

Irina Cristescu se luptă pentru fetița ei

Un alt caz revoltător este cel al Irinei Cristescu (25 de ani), fiica proprietarilor Opticris. Tânăra de 25 de ani a reuşit cu greu să plece din Mexic, acolo unde viaţa alături de soţul ei, milionarul mexican Hector Bitar (46 de ani), devenise imposibil de suportat. Irina s-a întors în România alături de fiica lor, Alessia, şi a pornit un lung şi complicat proces de custodie. Problemele nu s-au terminat: tânăra trebuie să lupte în continuare pentru fetiţa ei, după ce Tribunalul Bucureşti a stabilit domiciliul fetiţei în Mexic, la tatăl acuzat că are un comportament violent şi probleme cu alcoolul şi drogurile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net