«Fetiţa mea, de 3 ani, era tăiată în două!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A îngrămădit 11 persoane într-un autoturism de 7 locuri! Apoi, a trecut grăbit calea ferată, fără să se asigure şi le-a curmat vieţile tuturor când un tren i-a izbit cu viteză. Dacă ar fi supravieţuit, şoferul de 40 de ani ar fi avut pe conştiinţă moartea a 10 persoane, dar a murit şi el strivit între fiarele maşinii.

Au plecat la muncă, la tăiat vie, ca să facă rost de bani de mâncare, dar n-au mai ajuns. 30 de oameni din localităţile ieşene Glodenii Gândului şi Domniţa s-au înghesuit, duminică, în trei maşini şi au plecat spre Breazu.

Într-una dintre ele, Volswagen Sharan, de şapte locuri, şoferul Constantin Ursache a lăsat să urce 11 persoane.

Rudele victimelor au văzut maşina izbită de tren

simeon stalpnicul png

"Ne dădeau patronii bani, mâncare şi cazare pentru două săptămâni, aşa că am plecat cu toţii, cu copiii, să scoatem un ban, că nu avem ce mânca. Copiii mei erau în maşina din spatele nostru. După ce am trecut calea ferată, m-am întors şi am văzut tragedia în spatele meu: trenul îi izbise şi îi târa pe şine. Am alergat la maşină şi mi-am văzut fiul, Dănuţ (13 ani), abia respira. L-am scos din maşină şi am început să caut fata. Era tăiată în două. Avea doar 3 ani", a povestit, pentru bzi.ro, Constantin Lupu, tatăl celor doi copii. Imaginile de coşmar de la faţa locului i-au şocat pe cei prezenţi.

simeon stalpnicul png

Sânge peste tot, trupuri sfârtecate, mâini şi picioare împrăştiate în jurul maşinii. În total, 11 persoane erau strivite în maşina transformată într-o grămadă de fiare. Doar două mai respirau: copilul de 13 ani şi un tânăr de 25 de ani.

Constantin Lupu şi-a pierdut soţia şi cei doicopii în accident

simeon stalpnicul png

Medicii au fost rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire a acestora. Câteva ore mai târziu, ambii au murit pe patul de spital din cauza rănilor grave suferite.

Constantin Lupu este sfâşiat de durere. Şi-a pierdut şi soţia, şi ambii copii în accident. Şi rudele celorlalte victime sunt îndurerate şi nu au pe cine să tragă la răspundere pentru tragedie.

Singurul vinovat este şoferul Constantin Ursache (40 de ani). Atât mecanicul trenului, cât şi martorii au povestit că şoferul nu a oprit la calea ferată pentru că se grăbea să ajungă din urmă un alt autoturism aflat în faţa lui, în care se aflau rude şi prieteni ai celor morţi în accident. Mai mult, în perioada 6 iulie - 5 august, el a avut permisul suspendat tocmai pentru că nu ar fi acordat prioritate unei maşini de poliţie.

În martie anul trecut, doi părinţi şi o fetiţă de şase ani şi-au pierdut viaţa în acelaşi loc. Trecerea la nivel cu cale ferată dublă din spatele Antibiotice SA este semnalizată doar cu indicatoare rutiere.

Trecerea la nivel cu cale ferată e semnalizată doar cu “Crucea Sfântului Andrei”

simeon stalpnicul png

Nu are bariere şi nici semnale acustice ori luminoase, care ar costa maximum 125.000 de lei. Pe un stâlp se află semnul aşa-numita „Cruce a Sfântului Andrei", iar mai jos un indicator „Stop", ambele obligând teoretic la oprire pentru asigurare. Trecerea se află într-o curbă mai largă, aflată la 400 de metri, iar vizibilitatea este redusă, mai ales în condiţii meteo nefavorabile. La o viteză de 100 km/h, trenul parcurge 400 de metri în 15 secunde. Prea puţin timp pentru ca o maşină să aibă timp să treacă de o parte a trecerii pe cealaltă. Chiar dacă prin zonă trec multe maşini, autorităţile responsabile nu au instalat o barieră salvatoare,scrie ziaruldeiasi.ro.

VIDEO UPDATE Carnagiu la Iaşi! 11 morţi după ce un tren a lovit o maşină!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net