Fiica asistentei maternale susține că familia ei a vrut să o adopte pe Sorina, însă nu i-a fost permis

Ultima actualizare:

    Fiica asistentei maternale susține că familia ei a vrut să o adopte pe Sorina, însă nu le-a fost permisFoto: Captură Digi 24
Fiica asistentei maternale susține că familia ei a vrut să o adopte pe Sorina, însă nu le-a fost permisFoto: Captură Digi 24

Fiica asistentei maternale care a avut-o în grijă pe Sorina, fetița din Baia de Aramă luată cu forța de autorități, susține că familia ei a dorit să o adopte pe micuță și nu a refuzat înfierea, așa cum s-a spus în presă, însă Protecția Copilului nu i-ar fi permis, invocând faptul că nu ar avea venituri suficiente.

Răsturnare de situație în cazul adopției Sorinei, întâmplarea care a reușit să revolte o țară întreagă! Fetița în vârstă de 8 ani a fost scoasă cu forța din casa fostului asistent maternal care o avea în grijă, în țipetele de disperare ale micuței, care striga că nu își dorește să părăsească domiciliul. Procurorul care a bruscat-o pe Sorina s-a apărat, susținând faptul că nu a dorit nicio clipă să tragă de ea, ci doar să o „îmbrățișeze”, deși în imagini se putea observa clar abuzul, făcut, culmea, sub ochii mascaților și polițiștilor aflați la fața locului.

Ce spune familia adoptivă a Sorinei despre momentul în care fetița a fost bruscată

Părinții adoptivi ai Sorinei au explicat că ei nu au luat parte la întâmplare, ei așteptând-o pe fetiță undeva într-o mașină, deoarece relația lor nu era una tocmai bună cu familia care a avut grijă de micuță. Întrebarea este, totuși, de ce psihologul specializat în astfel de cazuri a lipsit de la incident. „A fost o situație neplăcută care putea fi evitată dacă asistentul maternal nu s-ar fi opus adopției”, a susținut Ramona Săcărin, mama adoptivă a fetiței, la Digi 24, duminică, 23 iunie, susținând că deși preluarea Sorinei a fost brutală, a fost mai bine că au reușit să o „scoată de acolo”, deoarece micuța era ținută în mod ilegal, de două luni deja.

Sorina, alături de mama adoptivă
Sorina, alături de mama adoptivă

Ministrul Muncii a explicat că asistentul maternal a refuzat în scris adopția Sorinei, de două ori, și, după ce i-a expirat contractul, aceasta trebuia să o înmâneze pe fetiță părinților adoptivi. Se pare însă ca asistentul maternal a refuzat prioritatea adopției, nu dreptul în sine, iar fiica acesteia susține că familia ei și-a dorit să o înfieze pe Sorina, dar nu i-a fost permis de către Protecția Copilului, aceștia invocând problemele venitului mult prea mic.

Adelina Vălănescu, fiica asistentei maternale, a explicat că ar fi vrut să o înfieze pe Sorina, dar ar fi fost împiedicată de Protecţia Copilului, pe motiv că familia nu câştiga suficient. „Noi am spus că vrem să o înfiem și pe Sorina. Doamnele au răspuns că nu mai avem veniturile necesare și condițiile pentru al doilea copil de înfiat. Au spus că Soprina nu e oricum adoptabilă”, a spus aceasta, potrivit Digi 24.

În ceea ce privește documentele semnate, fiica asistentei maternale susține că mama ei a fost indusă în eroare și că nu ar fi știut exact ce semnează.

„A păcălit-o pur și simplu”, a spus aceasta. Familia adoptivă a acuzat ulterior familia care a avut grijă de Sorina, susținând că micuța a fost internată, de-a lungul timpului, pentru mai multe probleme de sănătate, inclusiv pentru malnutriție.

„Fata așa a fost luată din centru și noi, pe parcursul a 7 ani ne-am luptat cu chestia asta și domnii o să se lupte în continuare pentru că fata a plecat prost. Când am luat-o din centru nu arăta a copil de 1 an și două luni, nu mergea în picoare, nu putea să mănânce”, a mai explicat Adelina.

Familia adoptivă acuză asistenta maternală: „A vrut să o folosească drept sursă de venit”

Familia adoptivă o acuză pe femeia care a crescut-o pe Sorina că a încercat să o manipuleze şi să îi inducă ideea că noii părinţi ar vrea să îi facă rău, să îi „fure” organele, și că tocmai de aceea fetița a avut acea reacție atunci când a trebuit să părăsească domiciliul în care a crescut.

„Acești oameni nu au avut nici o tentativă de a o adopta, preferând să o mențina în plasament și să o folosească drept sursă de venit (salariu lunar plus banii pentru întreținerea minorului)”, a mai spus mama adoptivă a Sorinei.

Cazul a generat şi proteste. Zeci de oameni au demonstrat în această dimineaţă, precum și vineri și sâmbătă, în Baia de Aramă, oraşul în care a trăit până acum copila adoptată. Oamenii sunt nemulţumiţi de felul în care au acţionat autorităţile. 

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
ardeal jfif
carte de identitate electronica jpg
lalla jpg
348626002 257237036847126 7114836432892579766 n jpg
empatie scaun cu rotile pacient shutterstock 1562124124 jpg
Bordel Constanta jpg
buzau smochine1  jpg