Firea pregătește noi reguli pentru firmele de taxi. UBER, obligată să le respecte

simeon stalpnicul png
Uber

Primarul general Gabriela Firea a declarat că toți operatorii care practică taximetria vor fi obligați să respecte noi reguli pentru a putea activa în acest domeniu. Decizia a fost luată luni, la finalul unei întâlniri pe care edilul a avut-o cu reprezentanții transportatorilor autorizați din Capitală.

Gabriela Firea i-a primit luni pe operatorii de taxi licențiați din Capitală, care s-au plâns din nou de concurența neloială pe care le-o fac aplicațiile online de car-sharing. Dintre acestea, cea mai cunoscută e UBER, care în România deține serviciul uberX. În viziunea companiilor de taxi, acestea servicii sunt de transport în plătit, care nu se supun legislației în vigoare. Edilul Capitalei le-a promis că Municipalitatea va veni cu o hotărâre de Consiliu General care să stabilească noi reguli pentru cei care practică această activitate.

„Vom promova în următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București un nou proiect de hotărâre ce va stabili norme și reguli clare pentru toți cei care practică taximetria în Capitală, astfel încât, atât bucureștenii, cât și turiștii, să poată folosi acest serviciu cu încredere, și în deplină siguranță. Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și în cele ale HCGMB 78/2008 și ale Codului Fiscal. Toți cei care practică activitatea de taxi în Capitală vor fi obligați să respecte acest regulament. Îi anunț pe toti cei care practică taximetria că ne vom asigura, prin departamentele de resort, că acest regulament va fi respectat în integralitate”, a declarat primarul Gabriela Firea.Conform noulului regulament, operatorii de taxi vor fi obligați să aibă o ținută civilizată, un limbaj adecvat, mașini curate și care să garanteze siguranța cetățenilor. Primarul general atrage atenția că persoanele care practică ilegal această activitate nu garantează siguranța cetățenilor, nefiind supuse niciunui control legal.De asemenea, Gabriela Firea a propus ca Primaria Municipiului București, prin Compania Municipală Tehnologia Informației și Compania Municipală Managementul Traficului, să realizeze parteneriate cu structurile de taximetrie recunoscute pentru implementarea unor servicii online de rezervări, curse și plată, facilitând accesul bucureștenilor la serviciile de taxi.

cub anamaria prodan animat gif
image png
Simona Halep, Instagram jpg
cub armin nicoară png
Regina Elisabeta a II a și Printul Philip profimedia 0606103055 jpg
cub anamaria prodan divorț png
cub alina sorescu png
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
Giorgia Meloni FOTO EPA-EFE
drapel maghiar ungaria uniunea europeana shutterstock jpg
image
image
image
image
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (2) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg
bunicul luizei melencu supravegheat diicot jpeg
seceta