Fișa medicală a lui Victor Ponta „zburdă” pe internet. Cum a trecut premierul peste operația la genunchi

Ultima actualizare:

    Premierul a ales să se opereze în Turcia, după ce s-a accidentat la genunchiul stâng la o partidă de baschet (foto: Eduard Enea)
Premierul a ales să se opereze în Turcia, după ce s-a accidentat la genunchiul stâng la o partidă de baschet (foto: Eduard Enea)

Operația la genunchi suferită de premierul Victor Ponta a încins spiritele pe scena politică românească. Adversarii politici ai prim-ministrului îl acuză pe Ponta că plecarea sa în Turcia nu era justificată decât de fuga de urmărirea penală. Un document care circulă acum pe internet arată în ce a constat intervenția chirurgicală la care a fost supus premierul, care e starea postoperatorie și care sunt recomandările medicilor turci pentru recuperarea sa fizică.

Fișa medicală a lui Victor Ponta, tradusă din limba turcă în limba română, publicată de rtv.net, arată că premierul s-a internat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul cu dureri la genunchiul piciorului stâng. Diagnosticul preliminar pus de medicii turci a fost „entorsă și tensionarea ligamentului încrucișat (anterior, posterior) genunchi”, urmat de un diagnostic final: „ruptură de menisc”. Conform documentului, echipa medicală a constatat o „ruptură degenerativă pe meniscul medial, care a fost reparată cu trei suturi, toate interioare”. S-a depistat o leziune mare de gradul 4 a cartilajului femural lateral și o leziune de gradul 2-3 pe suprafața articulară a cartilajului medial. „Suprafața medială de articulare a tibiei avea lipsă, în totalitate, țesutul cartilaginos”. Medicii descriu în detaliu cum a decurs operația, document din care reținem că premierul a beneficiat de o „grefă cu endobuton de 20 mm, un bioșurub de 25 mm și o capsă U-Staple de tibie în unghi înclinat”.

Premierul a fost supus, în data de 15 iunie, unei intervenții astroscopice de reconstrucție a ligamentului încrucișat anterior și la o intervenție astroscopică de „rezolvare” a meniscului. După operații, pacientului i s-au recomandat o serie de exerciții fizice, printre care amintim „mișcări de alunecare ale călcâiului pe perete, exerciții de ridicare a piciorului întins de pe planul patului, din poziția culcat, exerciții de extensie și flexie activă a genunchiului”. Doctorii menționează că pacientului i-a fost aplicată o orteză pe genunchiul stâng.

La 19 iunie, echipa medicală l-a inclus pe Ponta într-un program de fizioterapie și reabilitare, recomandând pacientului să revină la control săptămânal, în cadrul policlinicii spitalului. O zi mai târziu, medici au dispus externarea sa, pe fondul unei stări generale bune și lipsei complicațiilor postoperatorii. Premierului i-a fost adus la cunoștință faptul că pansamentul trebuie schimbat o dată la două zile și că trebuie menținut cel puțin 15 zile. De asemenea, pacientul trebuie să evite zona operată să intre în contact cu apa.

Iată fișa medicală a premierului, obținută de jurnaliștii rtv.net.

fisa 1 jpeg

fisa 2 jpeg

fisa 3 jpeg

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net