Fondatorul grupului "Corupția ucide", nominalizat la titlul "Personalitatea europeană a anului"

Ultima actualizare:

    Florin Bădiță, fondatorul grupului "Corupția ucide"FOTO: Dan Bodea/Facebook Florin Bădiţă
Florin Bădiță, fondatorul grupului "Corupția ucide"FOTO: Dan Bodea/Facebook Florin Bădiţă

Florin Bădiță, fondatorul grupului "Corupția ucide", a fost nominalizat la titlul "Personalitatea europeană a anului" de către Euronews, alături de alte nume sonore, precum actrița Emma Watson.

Vecinii noștri europeni au fost impresionați de anvergura pe care a avut-o grupul fondat de Florin Bădiță, după tragedia din clubul Colectiv, în 2015. a fost pentru prima dată în istoria post-decembristă a României, când o mișcare de protest a avut un impact atât de mare asupra deciziilor luate de Justiție pentru combaterea corupției.

"Sunt măgulit de această nominalizare", a scris Florin Bădiță (29 de ani) pe pagina sa de Facebook. El a fost contactat de Adevărul, pentru care a declarat: „Nu mă aşteptam la această nominalizare, deşi în ianuarie a venit cineva de la Euronews şi am stat de vorbă pentru un reportaj, iar apoi am aflat că persoana respectivă a ales să mă nominalizeze. Dar am fost surprins într-un mod plăcut.“„În plus, ne validează tot demersul civic şi nu doar al nostru, ci al tuturor mişcărilor care sunt în România şi care în ultimii doi ani luptă pentru a menţine statul de drept şi fac educaţie cetăţenească. Sunt mulţumit de direcţia în care societatea a ajuns în 2018 faţă de acum câţiva ani“, a mai adăugat fondatorul "Corupția ucide".

Iată cum îl descrie site-ul euronews.com: „Românul Florin Bădiţă a fondat Corupţia ucide, un grup civic care luptă împotriva corupţiei, în urma incendiului din 2015 la clubul de noapte Colectiv, în care au murit 64 de persoane. Campania tânărului în vârstă de 29 de ani a ajutat să pună capăt la decriminalizarea cazurilor de corupţie din România, cu daune totale de mai puţin de 45.000 de euro şi a descoperit mai multe cazuri de fraudă. În acest an, el a fost numit în lista Forbes 30 Under 30 Europe, Law and Policy."

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net