Fostul Principe Nicolae, prin ochii presei britanice: "A cucerit inimile românilor"

Ultima actualizare:

    Casa Regală i-a permis fostului Prinicpe să participe la funeraliiFoto: Inquam Photos/Octav Ganea
Casa Regală i-a permis fostului Prinicpe să participe la funeraliiFoto: Inquam Photos/Octav Ganea

Funeraliile Regelui Mihai au fost în atenţia presei internaţionale, mai ales că nume importante din familiile regale europene au fost prezente la înmormântare. Jurnaliştii britanici nu l-au scăpat din ochi nici pe fostul principe Nicolae, despre care scriu că a câştigat inimile românilor, deşi a fost exclus din familia regală în urma unui scandal sexual.

Publicaţia britanică Daily Mail notează că Nicolae ar fi fost al treilea pe lista de succesiune la tron dacă nu ar fi fost exclus pentru că ar fi avut un copil ilegitim. Fiul Principesei Elena şi a lui Robin Medforth-Mills, profesor de geografie la Universitatea Durham, Nicolae a locuit în Marea Britanie de la vârsta de cinci ani şi a absolvit Royal Holloway, la Universitatea din Londra. 

Jurnaliştii britanici îi compară pe tânărul de 32 de ani şi soţia sa, Alina Maria Binder, cu Prinţul Harry şi Meghan Markle. "Sunt răspunsul României la Harry şi Meghan. Chipeş, cu picioarele pe pământ, adept al ecologiei, Nicolae a ajuns să îi cucerească pe români. Popularitatea în creştere pare să îi forţeze pe membrii familiei regale să îi primească înapoi", scrie Daily Mail. 

"Nicolae e foarte popular. Dar se pare că alţi membri ai familiei sunt geloşi pe popularitatea lui", a declarat istoricul american Marlene Eilers Koenig, expert în viaţa familei regale a României. 

Presa din Marea Britanie mai punctează că Nicolae a rămas fără titlul princiar după ce s-a aflat că ar avea un copil cu o româncă, o situaţie care i-a amintit Regelui Mihai de copilăria sa nefericită. Cu toate că Nicolae a fost acuzat că a încercat să intre prin efracţie în casa din Aubonne a Regelui, pe site-urile de socializare românii i-au luat apărarea tânărului. 

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net