FOTO Joacă periculoasă! Se zbenguie la 20 m înălţime

image
Copiii îşi pun viaţa în pericol (FOTOGRAFII: CRISTIAN FRANŢ)

Câtă inconştienţă! Un grup de copii din Reşiţa şi-a găsit loc de joacă la 20 de metri înălţime. Fără să îşi dea seama de pericolul la care se expun, băieţii aleargă şi sar pe plasa unui fost funicular, care este ruptă în mai multe locuri.

Din simbol al Reşiţei s-a transformat în pericol public! Funicularul din centrul oraşului a fost abandonat şi lăsat în paragină, de peste 20 de ani. Nepăzit şi nesecurizat, a devenit o atracţie pentru copiii teribilişti şi iubitori de adrenalină, care l-au transformat în loc de joacă.

Mai mult de zece copii au fost surprinşi, zilele trecute, în timp ce s-au urcat pe el şi au alergat pe plasa de siguranţă, deşi acum aceasta este ruptă şi în stare foarte proastă.

image
Copiii îşi pun viaţa în pericol (FOTOGRAFII: CRISTIAN FRANŢ)

Ei îşi pun serios viaţa în pericol alergând pe "scheletul" neîntreţinut de ani buni. Cel care ar trebui să se ocupe de paza edificiului este Costel Ciobanu, un important om de afaceri din oraş, care a preluat angrenajul în urmă cu câţiva ani. Până când acesta se va ocupa de pază, există tot timpul pericolul ca, la un vânt mai puternic, bucăţi din funicular sau plasa de protecţie să cadă chiar peste trecătorii din zona Parcului Cărăşana.

Construit în anii 1963, funicularul a fost proiectat ca soluţie de transport a calcarului de la cariera din Valea Domanului. Construcţia are 3,5 km, dintre care 700 m traversează oraşul. Modernizarea tehnologiei siderurgice a dus la renunţarea folosirii calcarului în procesul de topire a fierului, aşa că funicularul a fost abandonat de către Combinatul Siderurgic.

Mihai Bendeac
niculina stoican   facebook jpg
andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
teo trandafir jpg
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Gigi Hadid și Kanye West
cabral andreea ibacka botez fetita jpeg
Robert Habeck FOTO EPA-EFE
cap putin jpeg
image
image
image
image
ffsdf jpg
Analizaţi ofertele de pe piaţă,  ca să nu plătiţi în plus pentru facturi! jpeg
Rudel Obreja
ion soricica jpg
munti sursa FOTO Pixabay
bani in portofel jpeg