FOTO Pacientă internată, găsită de rude cu un picior rupt și vânătăi. Familia acuză conducerea spitalului

8 decembrie 2021
article img
Foto: Pixabay

Familia unei paciente în vârstă de 72 de ani, internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, acuză personalul medical că nu a avut grijă de bolnavă, după ce au observat că bătrâna are mai multe vânătăi pe corp şi un picior rupt. Conducerea spitalului respinge acuzaţiile.

Fiica pacientei susține că a avut un şoc când şi-a găsit mama plină de vânătăi şi cu piciorul rupt.

Acuzaţii după ce o pacientă internată în spital a fost găsită cu un picior rupt și vânătăi

„O duc la spital pe picioarele ei şi o găsesc cu picioarele rupte. Nu vrea să-mi spună şi mie nimeni ce s-a întâmplat. Zic că a căzut din pat, dar cum să cadă din pat şi să-şi rupă piciorul într-un asemenea hal. Este imposibil“, a declarat fiica pacientei.

Aceasta susține că va face demersuri în continuare pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat și spune că o să depună plângere la poliţie şi la parchet. Pacienta este internată în prezent la Secţia de Ortopedie, pentru a fi tratată în urma fracturii suferite la picior.   

article img
Pacienta a fost găsită cu multiple vânătăi pe corp și un picior ruptFoto: gorjonline.ro

Cum explică reprezentanții spitalului situația

Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că pacienta a căzut la baie și că vânătăile le avea și în momentul internării.  „Pacienta s-a prezentat la camera de gardă a SJU Târgu-Jiu pe 14 noiembrie 2021, fiind internată la Secţia Nefrologie, iar pe 15 noiembrie 2021, a fost transferată la Secţia Boli Infecţioase-Compartimentul ATI Covid.

Aici a stat internată 14 zile. La internarea în ATI Covid, medicul a observat că pacienta prezenta echimoze pe picioare, care i-au fost aduse la cunoştiinţă fiicei doamnei. Aceasta i-a transmis telefonic medicului că mama sa a căzut din pat la domiciliu, de mai multe ori, iar doctorul a notat în foia de observaţie acest lucru-prezenţa unor echimoze rezultate în urma unui traumatism la domiciliu“, a spus Mihaela Floroiu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că pacienta a căzut la baie

Ulterior, reprezentanții spitalului susțin că pacienta s-a ridicat şi a mers singură la baie, deşi avea contraindicaţii în acest sens, şi acolo ar fi căzut. „Pacienta a fost transferată pe 29 noiembrie 2021 la Secţia Medicală 2 pentru recuperare post Covid. Avea sondă urinară şi contrar recomandărilor medicilor de a rămâne la pat şi de a apela butonul de urgenţă în caz că are nevoie de ceva, pacienta s-a ridicat şi a mers la baie. A căzut în baia secţiei, o infirmieră auzind-o exact în momentul în care s-a accidentat şi a intervenit. Acum pacienta se află internată la Secţia Ortopedie Traumatologie, având fractură de femur stâng şi echimoze multiple“, au mai precizat aceștia.

article img
Familia pacientei acuză personalul medical