FOTO Sătui de promisiunile autorităţilor, şi-au «asfaltat» singuri drumul plin de gropi

image
Clujenii au scăpat de cratere în câteva ore

De 20 de ani, autorităţile locale au tot promis că le repară drumul, care arată ca după război, dar nu s-a întâmpla nimic. Asta până ieri, când 50 de oameni care locuiesc pe o stradă de la periferia oraşului Cluj-Napoca au luat problema pe cont propriu şi s-au apucat de “asfaltare”.

Colonia Sopor este o zonă rezidenţială din Cluj-Napoca, unde se află aproximativ 70 de case, la care se ajunge pe un drum de 4 km împânzit de gropi. În ciuda faptului că oamenii plătesc impozite, ei nu au canalizare şi strada pe care îşi distrug zilnic maşinile e neasfaltată de circa 20 de ani.

Oamenii au cărat materiale pentru asfaltare cu propriile utilaje

simeon stalpnicul png
Clujenii au scăpat de cratere în câteva ore

Duminică, începând cu ora 9.00, circa 50 de locuitori s-au împărţit în trei echipe şi au început, cu mijloace proprii, să astupe gropile cu pământul şi balastrul rămase de la diferite lucrări în zonă. Pământul a fost dus cu căruţele sau cu maşinile oamenilor.

„Răbdarea noastră a ajuns la limită. Am vrut să tragem un semnal de alarmă politicienilor că trebuie să se ocupe şi de noi. E inadmisibil ca această stradă să devină impracticabilă. Am făcut sesizări nenumărate", a declarat Mihai Şerban, unul dintre clujenii implicaţi în acţiune.

simeon stalpnicul png

„10.000 de lei am dat anul trecut pentru reparaţia celor trei maşini ale familiei. Şi acelaşi lucru l-au păţit şi celelalte circa 70 de familii din Colonia Sopor, pentru că altfel nu poţi ajunge în oraş, dacă nu ai maşină", a declarat Gheorghe Căpuşan, un alt localnic aflat la muncă voluntară. Cheltuielile acestuia au fost confirmate şi de Mihai Şerban: "Anul trecut, reparaţiile la maşinile familiei m-au costat 6.000 de lei, din cauza stării drumului. Sunt doar costuri cu reparaţiile maşinilor din cauza problemelor cu gropile".

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
magie pexels com jpg
Portofel gol saracie bani FOTO Shutterstock
image
image
image
image
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)