Gata cu ţigările făcute «cadou» pe stradă sau prin localuri!

Ultima actualizare:

    Fumatul este dăunător pentru organism
Fumatul este dăunător pentru organism

Comercianţii nu vor mai putea oferi gratuit potenţialilor clienţi tutun şi alcool la vânzarea sau prezentarea unei oferte de vânzare a unui asemenea produs, potrivit Mediafax. Guvernul va interzice, din ianuarie 2014, această practică, denumită "vânzare cu prime", pentru a-şi creşte încasările din produse accizabile.

Motivaţia Guvernului este că această practică comercială, sub forma vânzărilor cu prime, conduce la diminuarea veniturilor bugetare în cazul anumitor produse accizabile.

Legislaţia în vigoare defineşte vânzarea cu prime drept acea practică comercială prin care, la vânzarea sau oferta de vânzare de produse/servicii, se oferă consumatorului cu titlu gratuit, imediat sau la un anumit termen, prime sub forma unor produse/servicii.

În opinia Executivului, acest tip de vânzări sunt atractive pentru consumatori, reprezentând o invitaţie deschisă la fumat, în cazul produselor din tutun.Pentru a revolva problema, Guvernul va interveni în comerţ şi va restricţiona această practică, prin modificarea Codului Fiscal.

"Se interzice practicarea vânzărilor cu prime în cazul tutunului prelucrat şi alcoolului şi băuturilor alcoolice. Practicarea acestui tip de vânzare de către contribuabili va constitui contravenţie şi va fi sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 100.000 lei, precum şi cu confiscarea produselor, iar în situaţia în care acestea au fost vândute, confiscarea sumelor rezultate din aceste vânzări", se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă pregătit de Guvern în acest sens şi obţinut de Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nori de furtuna Targu Jiu   Foto Sever Weather Alert Gorj jpg
image
image
image
image
image
image
crima vaslui autor jpg
Sfantul Ilie jpeg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crima braila stomatolog jpg
canicula jpg
front restaurant 1 jpg
cantareata imn america jpg
Marcel Ciolacu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net