Gazele +5% Pâinea +10% Asigurarea casei, obligatorie

Ultima actualizare:

Gaze naturale. De mâine, gazele vor costa cu 5% mai mult pentru populaţie şi cu 10% mai mult pentru firme. Pare o majorare mică, dar va fi simţită mai ales la iarnă.

Facturile în luna iulie, pentru cei care au centrală proprie, s-au situat în jurul valorii de 100 de lei, iar de la 1 septembrie se va plăti mai mult cu 5 lei. Însă, la iarnă, la o factură, în medie, de 500 de lei, se vor plăti în plus 25 de lei, iar dacă se repetă gerul de anul acesta suma va creşte şi mai mult.

Curent. Preţul energiei electrice a fost majorat la 1 iulie cu 5%, iar în 15 septembrie vine o nouă rundă, tot cu 5% pentru consumatorii casnici şi 10% pentru cei industriali. Dacă acum factura pe un apartament de 3 camere este de circa 80 de lei, de la 1 septembrie aceasta va fi de circa 85 de lei.

Mâncarea. Din cauza secetei, grâul s-a scumpit într-o singură lună cu aproape 40%. Efectul se va simţi, din septembrie şi în preţul pâinii şi al produselor de panificaţie. Aurel Popescu, preşedintele celei mai mari federaţii patronale din panificaţie, Rompan, se fereşte să avanseze un procent de scumpire. “Aşa ar trebui să se întâmple: să se scumpească pâinea”, a declarat Popescu. În Sibiu şi Bacău, pâinea s-a scumpit deja cu procente cuprinse între 8 şi 10%.

Agricultorii spun că seceta a distrus floarea soarelui, porumbul şi soia, iar scumpiri vor urma din toamnă şi la ulei, zahăr şi carne.

Dacă adunăm toate aceste majorări iese o sumă considerabilă care ne va goli şi mai mult portofelele şi vom ieşi cu greu din acest an.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 aprilie icoana sfantul mucenic amfian sfantul cuvios tit facatorul de minuni si sfantul mucenic edesie icoana sec  xx manastirea panahrantou megara grecia doxologia jpeg
accident jpeg
1 beneficiile ceaiului de musetel jpg jpeg
imigranti jpeg
pasageri pe aeroportul otopeni dupa reluarea zborurilor jpeg
farse 1 aprilie jpeg