Gheorghe Stelian, tun de 150 milioane euro, dar nici o zi după gratii

Ultima actualizare:
Aşa arată  casa lui de pe  Şoseaua Kiseleff
Aşa arată casa lui de pe Şoseaua Kiseleff

Are o ditamai vila pe Şoseaua Kiseleff din Capitală, pe un teren de 2.700 mp. Vine la serviciu cu o limuzină Bentley, cu un Porsche Panamera sau cu un Ferrari 458. Numele lui, Gheorghe Stelian, alintat Stelu, a fost vehiculat doar în anturajul select al marilor rechini imobiliari ai Capitalei. A dat tunuri uriaşe, iar când a fost descoperit i-a turnat pe Dorin Cocoş şi pe Alina Bica şi nu a făcut un minut de arest.

Gheorghe Stelian are 39 de ani şi este putred de bogat, bani pe care i-a făcut în zece ani. Prima sa firmă a înfiinţat-o în 2005, cu doi angajaţi, el şi mama lui, an în care a cumpărat cu 100.000 de euro drepturile litigioase asupra terenului de sub Circul de Stat Globus din Bucureşti. A câştigat în instanţă terenul de aproape 12.000 mp, ocazie cu care a fost evaluat la 60 de milioane euro. Stelu dorea să ridice o un bloc de 19 etaje cu apartamente de lux, dar proiectul a fost blocat.

Când au început lucrările de renovare la imobilul din Şoseaua Kiseleff, toată lumea credea că acolo va fi o ambasadă. De fapt, omul de afaceri Gheorghe Stelian pusese mâna pe casa care a aparţinut Protocolului de Stat (RAPPS) şi care e evaluată la circa un milion de euro. Dar adevărata valoare este dată de terenul de aproape 3.000 de metri pătraţi din buricul târgului. Vila are 515 mp, la care se adaugă terenul de 2.700 mp, şi l-a costat pe Stelu 5,65 milioane euro. Acolo este sediul social al firmei de investiţii imobiliare Steda Residence, deţinută de Gheorghe Stelian.


    Gheorghe StelianFoto: Mihai Ionescu
Gheorghe StelianFoto: Mihai Ionescu

Stelu este nimeni altul decât cel de la care fostul ministru al turismului, Elena Udrea, a cumpărat în anul 2006 terenul de lângă Parcul Floreasca, pe strada Chopin, din Bucureşti, pe care şi-a ridicat ulterior un bloc de apartamente. În denunţurile amănunţite date la DNA, Stelu povesteşte că atunci l-a cunoscut pe Dorin Cocoş, care i-ar fi propus să îi dea 10 milioane euro ca să îl ajute să câştige mai repede despăgubiri pentru terenurile de lux pentru care cumpărase drepturi litigioase.

Bejinariu şi Gomi Fabiano  Bancel, un francez care vara  lucrează la celebrul club  Nikki Beach din Saint Tropez
Bejinariu şi Gomi Fabiano Bancel, un francez care vara lucrează la celebrul club Nikki Beach din Saint Tropez

Gheorghe Stelian
Gheorghe Stelian

Stelu a povestit cu lux de amănunte cum a devenit partener de afaceri cu fostul soţ al Elenei Udrea. El a umplut mai multe coli de hârtie despre Alina Bica şi despăgubirile uriaşe pe care le-a primit când fosta şefă a mascaţilor era în Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Cu ajutorul acesteia, Gheorghe Stelian a obţinut o despăgubire de 150 de milioane de euro pentru un teren de 13 hectare din Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro.

Alina Bica a ajuns în arest cu ”ajutorul” lui Gheorghe Stelian
Alina Bica a ajuns în arest cu ”ajutorul” lui Gheorghe Stelian

A «turnat» nume grele

Gheorghe Stelian nu a fost măcar un minut după gratii şi îşi poate vedea liniştit de viaţa lui. Se află sub control judiciar în dosarul Bica 1, al despăgubirilor ilegale de la ANRP, iar în cazul în care va fi condamnat are toate şansele să scape “ieftin” pentru că i-a turnat pe complici şi s-a oferit să acopere prejudiciul stabilit de instanţă.

Prieten bun cu Bejinariu, fost premier şi şef la vilele de protocol

Dorin Cocoș are de dat socoteală pentru ”afacerile” făcute în trecut
Dorin Cocoș are de dat socoteală pentru ”afacerile” făcute în trecut

Munte, soare, zăpadă, schi, prieteni vechi şi de încredere. Ce poate fi mai plăcut decât o vacanţă la Chamonix, celebra staţiune din Franţa. Minunatul concediu a avut loc la începutul anului 2014, înainte de izbucnirea scandalului legat de retrocedările dubioase de terenuri, şi i-a avut drept protagonişti pe Gheorghe Stelian şi Eugen Bejinariu.

Cine este cel din urmă? Bejinariu a fost prim-ministru pentru 8 zile, între 21 şi 28 decembrie 2004, după demisia lui Adrian Năstase. Bejinariu, care acum este deputat de Suceava, a profitat de vacanţa parlamentară şi a tras o fugă la schi. Staţiunea Chamonix, cu hotelurile ei luxoase şi restaurantele cu ştaif, i s-a părut o locaţie demnă pentru un fost premier.

Iar după câteva ore de schiat, ce poate fi mai bun decât un prânz delicios, în valoare de 39 de euro, într-un restaurant celebru din staţiune: Le Cap-Horn? Care-i legătura dintre cei doi? Bejinariu a fost şef la RAPPS, regie care administrează vilele de protocol ale statului. Coincidenţă sau nu, vila de milioane a lui Gheorghe Stelian a fost cumpărată de acesta chiar de la RAPPS.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net