Grevă japoneză în 16 licee din judeţul Covasna. Elevii nu vor mai intra săptămâna aceasta la cursuri

Ultima actualizare:

    Mâine, se va da proba la Limba şi literatura maternă
Mâine, se va da proba la Limba şi literatura maternă

Pentru că nu şi-au mai primit de luni bune banii pe abonamentele de navetă, peste 2.000 de elevi din Covasna au decis să protesteze. Ei vor intra, marţi, în grevă japoneză, anunţă Agerpres.

La această acţiune, care se va derula pe parcursul întregii săptămâni, vor lua parte elevi de la 16 licee din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna şi Baraolt. Protestul are loc la iniţiativa Asociaţiei Tinerilor Maghiari (EMI), care a strâns peste 2.500 de semnături de susţinere.

Conducerea EMI a declarat, luni, că va lua legătura şi cu alte asociaţii de tineret şi consilii ale elevilor din ţară, în vederea continuării campaniei de strângere de semnături şi declanşării de proteste la nivel naţional în vederea sensibilizării conducerii Ministerului Educaţiei. Tinerii iau în calcul şi alte acţiuni de protest, inclusiv proteste de stradă.

Keresztely Irma, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, a declarat că legislaţia prevede decontarea contravalorii abonamentelor pentru liceenii care fac naveta, dar anul acesta nu au fost alocate sumele necesare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net