Hai să guşti meniul lui Suleyman Magnificul, în Parcul Herăstrău
O mulţime de bunătăţi turceşti, muzică şi meşteşuguri tradiţionale te aşteaptă azi, mâine şi poimâine în Parcul Herăstrău, la Festivalul Turcesc. Printre bucatele îmbietoare se numără şi meniul lui Suleyman Magnificul.
Între 17 şi 19 mai, în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) se desfăşoară Festivalul Turcesc, care aduce bucureştenilor renumita bucătărie turcească: gozleme (specialitate pe bază de spanac şi brânză feta), borek (aluat umplut cu carne tocată şi presărat cu seminţe de susan), pogace (specialităţi cu smântână şi brânză feta), dar şi baclavale şi cozonac turcesc (cu rahat, alune şi coajă de portocală).
Pe parcursul celor trei zile de desfătare culinară, fanii telenovelelor turceşti şi cei pasionaţi de istoria Constantinopolului pot gusta din mâncărurile preferate ale sultanului Suleyman Magnificul. Din „meniul sultanului" nu vor lipsi preparate ca aşure (budinca lui Noe, preparata din fructe uscate, coajă de lămâie, nuci, naut, fistic, alune, migdale orez şi grâu) şi şerbet (băutură răcoritoare pe bază de sucuri din diferite fructe).
Târgul e deschis între orele 10.00 şi 20.00.