Harta cu scenariile pentru începerea școlii. Care e situația în București

image
Fiecare școală va decide până la 10 septembrie cum vor urma elevii cursurile: de acasă, prin rotație sau din bănci

Ministerul Sănătății a publicat luni harta cu scenariile pentru începerea școlii în București și în țară. Pe baza acestei analize epidemiologice, fiecare unitate de învățământ va decide după care dintre cele trei scenarii își va desfășura orele de curs. Decizia trebuie luată până la 10 septembrie.

Care sunt cele trei scenarii și ce înseamnă

Școala va reîncepe din 14 septembrie, iar felul în care se vor desfășura orele va depinde de trei scenarii diferite:

  • Scenariul verde – cu toți copiii la școală
  • Scenariul galben – cu preșcolarii și clasele primare zilnic la școală, dar și a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a. Ceilalți elevi de la gimnaziu vin prin rotație la școală.
  • Scenariul roșu – toți elevii fac școală online

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ vor urma unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate (numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori).

image
11 localități din județul Alba se află în scenariul galben

În total, sunt 43 de localități în scenariul roșu (ore exclusiv online), 410 în galben (online și fizic la școală, prin rotație) și 2.728 în verde ( elevii vin fizic la școală). În scenariul roșu sunt încadrate localitățile cu o rată de incidență de peste 3, în timp ce galben este pentru o rată între 1 și 3, verde fiind restul localitățile unde sunt mai puțin 1 caz raport la mia de locuitori.

În scenariul galben se încadrează Alba Iulia, Bacău, Oradea, Brașov, Brăila, Buzău, Târgoviște, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Iași, Piatra Neamț, Ploiești, Tulcea, Vaslui și Râmnicu Vâlcea. Toate celelalte municipii reședință de județ se încadrează în scenariul verde. Cele mai multe localități în zona roșie, în care se recomandă ore online, sunt în Arad, Cluj, Sibiu sau Neamț.

image
Sectoarele 1,2 și 6 din București sunt în scenariul galben

Harta cu scenariile pentru începerea școlii. Situația în București

Bucureștiul are o rată de incidență de 1.12, dar situația este tratată defalcat pentru fiecare sector în parte. Astfel, sectoarele 1,2 și 6 sunt încadrate în scenariul galben în care se prevede revenirea parțială adică prin rotație de 1-2 săptămâni a elevilor, cu excepția anilor terminali a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. În schimb, sectoarele 3,4 și 5 au o rată de incidență de sub 1 ceea ce permite încadrarea în scenariul verde în care toți copiii revin la școală.

image
Scenariul roșu înseamnă că elevii vor învăța de acasă

Școlile trebuie să aleagă un scenariu pâna la 10 septembrie

Până în 10 septembrie, în funcţie de aceste date, de particularităţile locale, de infrastructura şi resursele umane ale fiecărei unităţi de învăţământ, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ va propune Inspectoratului Şcolar Judeţean/ al Municipiului Bucureşti aplicarea unuia dintre scenariile de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ.

Descarcă AICI lista localităților publicată de Ministerul Sănătății

299011783 10228211450569350 3863063160789419997 n jpg
646x404 jpg
BeFunky collage (3) jpg
oana roman 2 webp
Anne Heche FOTO Getty Images
soferi opriti de politisti jpeg
jennifer lopez ben affleck jpg
1 gabi badalau si copiii jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
fbi donald trump 2 webp
calendar ortodox 2021 13 august sf tihon din zadonsk png
calendar ortodox 2021 12 august sfintii mucenici fotie si anichint png
FotoJet (1) jpg
wizz air avion jpeg
Razboi in Ucraina - pagubele provocate de bombardamentele din Kostiantynivka FOTO AFP