Hărţuită de Fisc fiindcă n-a declarat "mărunţişul": are de plătit un impozit imens pentru un venit de 12 lei de care nu ştia

image
Vasilica Vlad a fost ajutată de Mihai Ursu să depună un memoriu la “Finanţe”

Caz incredibil în judeţul Buzău. O pensionară care n-a fost angajată în viaţa ei are de plătit un impozit uriaş pentru că a înregistrat venituri de care nici nu ştia. ANAF a somat-o pe Vasilica Vlad să achite 468 de lei pentru că n-ar fi declarat 12 lei, câştigaţi în 2012.

Vasilica Vlad (62 de ani), din comuna Pătârlagele, e în culmea disperării după ce a primit acasă un plic de la Fisc în care este somată să plătească de urgenţă un impozit de 468 de lei pentru veniturile înregistrate în 2012. Femeia n-a fost angajată niciodată, însă este deţinătoarea câtorva acţiuni la un SIF, calitate în care ar fi primit dividende în valoare de 12 lei, acum trei ani.

Bătrâna n-a ştiut de aceşti bani, însă statul da, motiv pentru care a fost anunţată că are de plătit impozit pentru ridicola sumă încasată. Nu e singura care s-a trezit cu această nenorocire pe cap, mii de români fiind în această situaţie. ANAF le-a calculat taxe de zeci, sau poate chiar de sute de ori mai mari decât presupusele câştiguri. La mijloc e o anomalie legislativă, pentru că cei de la ANAF le cer oamenilor taxe exagerate pentru venituri infime.

Când a primit somaţia, femeia nici nu a înţeles ce are de făcut, aşa că s-a dus la reprezentanţii fiscali, să i se explice situaţia: „Mi s-a zis să mai aştept, că poate cei de sus vor da o lege care să mă scape. Dacă nu, sunt bună de plată”, se plânge tanti Vasilica.

Îngrozită, femeia a cerut ajutorul emisiunii „Revendicarea”, iar împreună cu Mihai Ursu mai face un drum la ANAF. Echipa emisiunii se lămureşte că problema este mult mai gravă şi nu ţine de bunăvoinţa autorităţilor locale. Aflaţi ce răspunsuri a primit femeia de la Ministerul de Finanţe doar dacă urmăriţi ediţia din luni seară a emisiunii „Revendicarea”.

Mută pe Prima TV luni la 20.30

Urmăriţi întreaga poveste în ediţia de luni, 6 aprilie, a emisiunii „Revendicarea”, de la 20.30! Jurnalista Monica Moanea s-a alăturat echipei pentru a rezolva cazurile românilor pierduţi în hăţişurile birocraţiei. 

iulia vantur jpeg
cub  anamaria prodan 2 png
Roger E  Mosley car crash jpg
marcela fota
Adela Popescu & Cabral   Sunt celebru, scoate ma de aici jpeg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
2 octavia geamanu antena 1 jpg jpeg
cub theo rose png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
10 utile salvamar steag rosu plaja 16 0 jpeg
18 vedete la untold 2021 5 jpg jpeg
denisa stirbulescu 2 png
Copii Adoptati Adoptie 3 jpg
Diana Sosoaca Inquam Photos / George Calin
Kate Middleton