Huooo! Aţi luat banii, dar ne-aţi lăsat în zăpadă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În timp ce „regii asfaltului” bagă în buzunare milioane de euro pentru deszăpezire, mii de români şi-au petrecut ultimele zile prinşi sub troienele de zăpada.

Pe şoselele înzăpezite, care au rupt Capitala de restul ţării, ar fi trebuit să lucreze cu spor maşinile asfaltangiilor Sorin Vulpescu, Dan Besciu, Costel Căşuneanu sau Nelu Iordache.

simeon stalpnicul png

Suma pentru servicii: peste 28,7 milioane de euro, după ce contractele le-au fost prelungite la sfârşitul anului trecut, într-un mod foarte obscur, de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

simeon stalpnicul png

Autostrada Bucureşti-Piteşti

A1, cel mai costisitor de deszăpezit

Cele două autostrăzi ce leagă Bucureştiul de Piteşti, respectiv Cernavodă, sunt cele mai scumpe de deszăpezit şosele din ţară.

De Autostrada A1, Bucureşti-Piteşti, dar şi de centura Piteştiului, se ocupă firma Straco Grup, deţinută de fraţii Alexandru şi Traian Horpoş (avere de 32 milioane de euro).

Aici probleme au fost şi ieri, cu toate că se reuşise deschiderea traficului pe sensul dinspre Bucureşti.

Tot firma discreţilor fraţi Horpoş s-a ocupat, alături de camioanele lui Căşuneanu, de drumurile din sudul Bucureştiului.

Costurile pentru iarna 2011-2012 pentru deszăpezirea Autostrăzii A1 se ridică la circa 3 milioane de euro.

DN1, DN2, DN3, Centura Bucureşti

Euroconstruct, cele mai multe drumuri blocate

Două zile, intrările şi ieşirile din Capitală au fost blocate, fix acolo unde ar fi trebuit să lucreze din greu firmele „regilor asfaltului".

simeon stalpnicul png

De exemplu, Centura Bucureştiului. Aici, pentru o mare parte de drum, contractul îi e atribuit firmei Euroconstruct Trading ‘98, controlată de oamenii de afaceri Dan Besciu (avere de 35 milioane €) şi Sorin Vulpescu (avere de 50 milioane de euro).

Atât de bine au lucrat aceştia pe sectorul lor încât sute de camioane şi maşini au rămas înzăpezite între Ciorogârla şi Pantelimon.

simeon stalpnicul png

Tot Besciu şi Vulpescu ar fi trebuit să se ocupe de deszăpezire şi pe DN1, între Bucureşti şi Potigrafu.

Şoferii care au rămas blocaţi în nămeţi la Şindriliţa, pe DN2, tot pe cei de la Euroconstruct Trading ‘98 ar trebui să-şi verse nervii.

DN5, centura Bucureştiului

Un om mort pe tronsonul lui Căşuneanu

Înspre Giurgiu sau Olteniţa de „iadul alb" ar fi trebuit să se ocupe mai multe firme printre care şi cea a „regelui asfaltului" Costel Căşuneanu.

simeon stalpnicul png

Din asociaţia de firme care a câştigat contractul de deszăpezire pentru şoseaua Bucureşti-Giurgiu sau Bucureşti-Olteniţa face parte şi firma PA&CO, a omului de afaceri Costel Căşuneanu (avere de 95 milioane de euro).

Aici, doar armata a reuşit să scoată oamenii blocaţi în maşini. La Adunaţii Copăceni, localitate pe traseul dintre Bucureşti şi Giurgiu, a fost chiar şi un mort.

Acesta a fost găsit într-o maşină acoperită total de zăpadă.

Tot firma lui Căşuneanu trebuia să scape de probleme şoferii care au circulat pe sectorul de drum dintre Pantelimon şi Ciorogârla al Centurii Capitalei.

Autostrada Soarelui

Drumul spre Constanţa, blocat două zile

Pe Autostrada A2, Bucureşti-Cernavodă, deszăpezirea trebuia să fi fost dusă la bun sfârşit de firma milionarului Nelu Iordache (avere de 150 milioane de euro), Romstrade, cunoscut şi ca patronul companiei aeriene Blue Air.

Aici, 30 de persoane au fost recuperate de către jandarmi din maşinile abandonate, doar joi.

simeon stalpnicul png

Traficul rutier a fost închis pe autostradă încă de miercuri după ce zeci de camioane şi maşini mici nu au mai putut înainta sau după ce chiar maşinile de deszăpezire au rămas împotmolite.

Ieri, toată ziua, jandarmii au intervenit pentru a salva şoferii blocaţi.

Nici până aseară târziu, Autostrada Soarelui nu fusese deschisă circulaţiei.

Iată în ce palate se lăfăie «regii asfaltului»!

„Regii asfaltului" au făcut bani grei din drumurile patriei. Fie că au construit, fie că au întreţinut sau chiar, din când în când, deszăpezit, au câştigat zeci de milioane de euro.

Costel Căşuneanu şi Sorin Vulpescu sunt doi dintre cei mai bogaţi asfaltangii ai ţării.

Căşuneanu şi-a făcut în Capitală un palat de circa 2 milioane de euro

simeon stalpnicul png

Primul, patronul firmei PA&CO, are o avere de circa 95 milioane de euro, potrivit Forbes 500 Miliardari 2011.

Aşa că, la atâţia bani, îşi permite să trăiască în lux şi să aibă pasiuni scumpe. Doar anul trecut, Căşuneanu şi-a terminat de renovat în Bucureşti o vilă impunătoare, la doi paşi de centrul Capitalei.

Chiar şi-a „permis" să-şi pună ornamente suflate cu aur la balcoane. În zonă, o astfel de casă ajunge la 2 milioane de euro.

Patronii Euroconstruct au în Corbeanca un complex rezidenţial cu cinci vile

simeon stalpnicul png

Căşuneanu se mai poate lăuda şi cu singurul Bugatti Veyron din ţară, în valoare de 1,5 milioane de euro.

Nici Sorin Vulpescu, asociat în firma Euroconstruct Trading ‘98 cu Dan Besciu, nu o duce mai rău.

Cu o avere estimată la aproximativ 50 de milioane de euro, Vulpescu şi-a permis să-şi construiască în Corbeanca mai multe vile moderne, cu toate că în buletin apare că locuieşte într-un apartament la doi paşi de parcul Cişmigiu.

Doamna ministru, de ce nu ai învăţat de la bulgari?

Vecinii de la sud au interzis circulaţia camioanelor pe toate drumurile

După ce viscolul şi ninsorile abundente au paralizat partea de sud a ţării, acum dă peste cap zona de nord-est şi centru a Bulgariei.

Însă, aceştia au învăţat din greşelile noastre şi au decis să interzică temporar circulaţia maşinilor de mare tonaj.

Camioanele au dat peste cap circulaţia pe drumurile din jurul Bucureştiului în ultimele două zile.

TIR-uri încărcate cu marfă au derapat din cauza viscolului şi a zăpezii, s-au pus de-a curmezişul pe drum şi gata cu traficul.

Majoritatea blocajelor au avut la bază maşini mari cu probleme, pe lângă faptul că cei responsabili cu deszăpezirea nu au acţionat la timp sau aşa cum trebuia.

Decizia Ministerului Transporturilor sau CNADNR de a nu bloca la timp accesul camioanelor pe drumurile cu probleme a dus la haos.

Însă, vecinii bulgari ne dau lecţii. Joi, ministrul bulgar al dezvoltării regionale, Liliana Pavlova, a declarat cod roşu de ninsori pentru întreaga ţară, iar şefii de la Drumuri au interzis circulaţia camioanelor de peste 10 tone pe toate drumurile din reţeaua rutieră.

La noi, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, l-a lăsat mai mult pe premierul Emil Boc să-i facă treaba, iar şefa Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Daniela Drăghia (foto stânga), a fost mai ocupată să le prelungească contractele de deszăpezire unor drumari care oricum nu fac mare lucru.

Urgia albă, în cifre

! Patru persoane au murit în maşinile acoperite de zăpadă sau răpuse de viscol.

! Aseară, autostrda A2, la fel cum şi alte 33 de drumuri naţionale şi 97 judeţene erau încă închise. Persoanele blocate de pe cele două autostrăzi, dar şi de pe DN3 şi DN5 au fost salvate de militari.

! Până în această dimineaţă la ora 10.00, judeţele Tulcea şi Constanţa se aflau încă sub atenţionare cod galben de viscol. Meteorologii au anunţat că vântul va bate şi cu 60 km/h.

! La nivel naţional, pe perioada codului portocaliu s-au înregistrat 91.374 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112.

! În ultimele 24 de ore, circa 100 de persoane au fost cazate în unităţi ale Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. Acestea au fost blocate de zăpezi în Bucureşti, Constanţa sau pe Valea Prahovei.

! CFR Călători a anulat, ieri, un număr de 60 de trenuri, dintre care 48 circulau în judeţele apropiate Capitalei. Întârzierile nu au fost eliminate, dar s-au redus semnificativ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net