Ia o pauz─â! Prime┼čti 15 minute de masaj

image
Alina s-a r─âsf─â┼úat cu o binemeritat─â ┼čedin┼ú─â de masaj Foto: Dorin Constanda

O zi la serviciu poate fi extrem de pl─âcut─â. Mai ales dac─â ai parte de un masaj ca la carte. Pentru a da randament la locul de munc─â, angaja┼úii sunt r─âsf─â┼úa┼úi de ┼čefi cu ┼čedin┼úe de relaxare.

Fie c─â lucreaz─â ├«n companii de renume, ├«n fabrici sau depozite, tot mai mul┼úi salaria┼úi au parte de un astfel de r─âsf─â┼ú. Patronii ┼čtiu c─â un angajat relaxat face c├ót zece. Tocmai de aceea apeleaz─â la firme specializate ├«n masaj la birou. Cristina Debricean este kinetoterapeut, la Max Relax, de ┼čapte ani ┼či, ├«n tot acest timp, i-au trecut prin m├óini mii de angaja┼úi. Vine dup─â ea cu tot ce-i trebuie ca s─â creeze o atmosfer─â c├ót mai destins─â la locul de munc─â: scaun de masaj, flori, muzic─â de relaxare ┼či esen┼úe ├«nmiresmate. ÔÇŁVin obosi┼úi, stresa┼úi, iar c├ónd pleac─â  sunt al┼úi oameni.

E demonstrat ┼čtiin┼úific c─â masajul la job ├«i ajut─â pe angaja┼úi s─â dea randamentÔÇŁ, ne-a spus t├ón─âra de 30 de ani. Dup─â o ┼čedin┼ú─â de 15 minute, timp ├«n care i-au fost masate spatele, m├óinile ┼či capul, Alina s-a revigorat ┼či s-a ├«ntors ├«n fa┼úa calculatorului relaxat─â ┼či cu chef de munc─â. O astfel de ┼čedin┼ú─â cost─â ├«ntre 5 ┼či 8 ÔéČ de persoan─â, ├«n func┼úie de contractul ├«ncheiat de terapeu┼úi cu firma care-i cheam─â, dar ┼či de num─ârul salaria┼úilor. Pe lun─â, angajatorii pot pl─âti de la 1.000 la 10.000 de euro.

Unele firme au camere de joacă 

La fel ca ├«n str─âin─âtate, ┼či la noi exist─â din ce ├«n ce mai multe firme care pun mare pre┼ú pe confortul angaja┼úilor. Oamenii au parte de spa┼úii de distrac┼úie amenajate chiar ├«n interiorul birourilor. A┼ča numita camer─â de relaxare, dotat─â cu mese de biliard, de ping-pong, mini teren de fotbal, hamac, balansoar ┼či jocuri pe calculator. Astfel c─â ├«ntre dou─â proiecte angaja┼úii pot veni aici s─â se joace, at├óta timp c├ót nu las─â neterminat─â o treab─â important─â.

image
Foto: Corbis
stefan banica paparazzi8 jpg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
ana morodan vanatai6 png
alergie jpeg
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
grup de prieteni
santana 1 jpg
al kuweit canicula epa efe (4) jpg
image
image
image
image
grecia vacanta pixabay jpg
turisti la paris la turnul eiffel jpeg
al kuweit canicula epa efe (4) jpg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Ce este bine s─â faci pe timp de canicul─â  Reguli de aur de la speciali┼čti jpeg
copil apa jpg