Iat-o pe Sorina, fetița târâtă din casa asistenților maternali, alături de mama adoptivă. Urmează să plece în SUA

Ultima actualizare:
Sorina a plecat cu greu din casa familiei la care stătea de câțiva ani
Sorina a plecat cu greu din casa familiei la care stătea de câțiva ani

Clipe grele pentru o fetiță de doar opt ani din județul Mehedinți, care a fost scoasă cu forța din casa asistenților maternali la care locuia de ani buni. Sorina, copila pentru care s-au luptat două familii, a ajuns la Ramona Săcărin, femeia care a primit decizie definitvă de adopție.

Copila s-a aflat în plasament la familia Şărămăt, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, dar a fost dată spre adopţie de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi, fiind înfiată de către o familie de români care trăieşte de mai mult timp în SUA, având și cetățenie americană. Soții Ramona și Gabriel Săcărin intenționează să o ia cu ei în America pe micuța Sorina, de care încearca să se apropie.


    Sorina va fi luată în SUA de părinții adoptiviFoto: arhivă personală / PS News
Sorina va fi luată în SUA de părinții adoptiviFoto: arhivă personală / PS News

"Am avut în permanenţă cu noi un psiholog, am reuşit să comunicăm cu Sorina, să ne apropiem de ea. Fetiţa este bine, încercăm să trecem împreună peste acest moment greu. Ne-am promis că vom fi prieteni, i-am promis Sorinei că atunci când va fi mare o vom lăsa să facă ce îşi doreşte", au spus părinţii adoptivi, conform adevarul.ro.

„Copilul e foarte bine, şi-a revenit, a mâncat, şi-a desfăcut cadourile şi se joacă cu fratele său. Pe drum copilul şi mama adoptivă au discutat şi au făcut un pact, au convenit că vor fi bune prietene, cu o condiţie ca mama adoptivă să o lase să se facă ce vrea ea când va fi mare”, au declarat pentru PS News apropiaţi ai familiei.

Familia din Baia de Aramă a vrut să o adopte pe Sorina

Sorina va fi luată în SUA de părinții adoptivi
Sorina va fi luată în SUA de părinții adoptivi

Familia din Baia de Aramă, județul Mehedinți, o creşte pe Sorina de ani buni şi a dorit să o adopte, dar cererile i-au fost refuzate. În aceste condiţii, soţii Şărămăt nu au vrut să renunţe la fata pe care o consideră propriul lor copil, însă familia Săcărin, din SUA, a obținut adopția fetiței prin decizie judecătorească definitivă.

„La orele 8,30 ale dimineţii a venit un echipaj format din mai multe dube de mascaţi şi maşini de poliţie cu maşina de la parchet în care se afla o doamnă procuror de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, împreună cu o maşină a unui domn avocat din Craiova, Liviu Belulescu. Sub pretextul unei percheziţii s-a intrat în curte. Doamna procuror a intrat în casă şi a bruscat minora şi a scos-o afară, lovind-o de pavele. Copila este târâtă pe jos şi, în loc să fie urcată în maşina unei autorităţi publice, este urcată în maşina avocatului. Nu ştim unde a ajuns şi aşa mai departe. Sunt două probleme din punct de vedere legal. Codul de Procedură Civil interzice bruscarea unui minor. Este interzisă cea mai mică formă de abuz pentru punerea în executare a unei hotărâri judecătoreşti definitive care priveşte situaţia unui minor. Este primul aspect de nelegalitate. În al doilea rând, percheziţiile nu se anunţă dinainte. Este o activitate nepublică şi există riscul de a fi deconspirată şi periclitată cercetarea penală. Acest echipaj şi doamna procuror au venit de la Craiova însoţiţi de domnul avocat. Adică domnul avocat a fost înştiinţat de ei despre această percheziţie. Nu cred că există un avocat în ţara asta care să fi întâlnit o astfel de situaţie. De regulă, avocaţii care au cerere de asistenţă la activităţile de urmărire penală se anunţă în momentul în care se ajunge la faţa locului. Până să ajung eu aici, doamna procuror a intrat în casă şi a luat această fetiţă. Eu vorbesc pe filmări şi poze pe care le-am primit.

A intrat în casă şi a urcat-o cu forţa în maşina acestei avocate. Minora a fost pusă într-o stare de pericol, de risc. Copilul are vârsta de opt ani, iar prima dată când a intrat un poliţist la ei în curte a urinat pe ea. Astăzi a fost mult mai rău. (...) Cum este posibil să fie bruscat un copil de către un reprezentant al statului român care trebuie să ocrotească cetăţenii. (...) Din punctul meu de vedere, doamna procuror nu a acţionat conform Codului de Procedură Civilă, pentru că a bruscat minora şi a încunoştinţat despre această percheziţie una din părţi, ceea ce înseamnă că nu mai este imparţială. Familia mă roagă să facem plângere împotriva dumneaei la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi urmează să verifice dumnealor ce s-a întâmplat“, a spus avocatul Victor Dumitrică.

S-au anunțat proteste pentru anularea adopției

Atât la Baia de Aramă, cât și la Craiova s-au anunțat proteste în legătură cu acest caz. Sute de persoane cer ca adopția Sorinei de către familia Săcărin să fie anulată și promit să meargă sâmbătă, 22 iunie, în fața Curții de Apel din Craiova, dar şi în faţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, acolo unde este angajată procuroarea care a luat-o cu forţa pe Sorina din casa unde a crescut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net