Iată din ce motive se strică aparatura electrocasnică!

Aparatele electrocasnice se pot strica tocmai când ţi-e lumea mai dragă. Pentru a nu fi pus în faţa faptului împlinit şi pentru a nu fi nevoit să cheltuieşti bani, trebuie să ştii motivele pentru care electrocasnicele se strică şi, mai ales, cum să eviţi astfel de incidente.

Mixerele se pot supraîncălzi

Chiar şi cele mai sofisticate mixere cedează la supraîncălzire. De aceea, pentru aluaturi, foloseşte paletele în formă de spirală (acestea pătrund mai uşor în compoziţie), nu pe cele în formă de tel (potrivite doar pentru mixarea amestecurilor lichide sau a cremelor). De asemenea, este recomandat să nu suprasoliciţi mixerul, folosindu-l fără pauze. După maximum cinci minte de utilizare la viteză mare, trebuie să faci o pauză de circa patru minute.

Aspiratoarele se «gripează»

Aspiratoarele care au fost proiectate să aibă filtrul hepa după motor se strică mult mai repede din cauza prafului care se depune pe motor împiedicându-l să funcţioneze la capacitate maximă. Tot din cauza prafului, aspiratoarele se pot încinge excesiv şi nu mai sunt la fel de eficiente. Din când în când, este bine să desfaci carcasa aspiratorului să să cureţi praful depus în interior.

Fierul de călcat poate fi deteriorat de calcar

E indicat să cureţi depunerile de calcar, o dată pe săptămână, cu o soluţie specială sau cu zeamă de lămâie ori oţet (un sfert de ceaşcă la un rezervor cu apă). Se încinge fierul şi apoi se dă drumul la abur până se evaporă toată soluţia. 

Aparatul de aer condiţionat îşi pierde freonul

În cazul în care observi că aparatul de aer condiţionat de la tine din locuinţă nu mai răceşte cum o făcea odată, este foarte posibil să fi rămas fără freon. Pentru a nu ajunge în această situaţie, este recomandat ca o dată pe an să chemi o echipă de specialişti care să verifice aparatul şi  care să descopere eventualele defecţiuni.

În cazul în care foloseşti detergent manual în locul celui automat, maşina ta de spălat se va strica cu siguranţă. Motive? Detergentul manual produce mai multă spumă, ceea ce duce în timp la erodarea şi defectarea pieselor.

Calculatorul, afectat de fluctuaţiile de tensiune

Fluctuaţiile de tensiune pot arde unitatea calculatorului. Pentru a evita astfel de incidente, calculatorul trebuie alimentat cu energie electrică la o priză cu împământare. De asemenea, umezeala accelerează procesul de corodare a unor piese metalice sau poate provoca un scurtcircuit.

FotoJet jpg
florin salam jpeg
andrew tate 1 PNG
David Popovici castiga proba de 50m liber la campionatele europene de inot LEN European Aquatics in Otopeni Ilfov 8 iulie 2022 FOTO Inquam Photos / George Calin
257632721 283109130493372 5231993439749515723 n jpg
Reynolds si sotia lui jpg
FotoJet (2) jpg
1 Uttam Parmar jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 14 august sf proroc miheia png
1 Uttam Parmar jpg
functionar banca jpeg
Campaniile lui Mihai Viteazul jpeg
TikTok oameni ilustratie retea sociala smartphone FOTO Shutterstock
bani banca bancnote jpeg