Iată locurile unde ne putem îmbolnăvi de COVID-19

Ultima actualizare:

Cluburile de noapte, bisericile, participarea la nunţi şi la înmormântări sunt cele mai riscante locuri în timpul pandemiei. La polul opus, cu risc mic de transmitere a infecţiei, sunt vizita la muzee şi mersul la plajă. Aceasta e concluzia unui studiu întocmit de 500 de specialişti din întreaga lume.

Doctorul Cristian Apetrei, medic virusolog şi profesor de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh (Statele Unite ale Americii), prezintă un grafic completat de 500 de specialişti în sănătate publică din întreaga lume.   „Pe excelentul grup «COVID-19, info la zi interdisciplinar» am găsit o imagine relevantă. Conţine răspuns la una dintre întrebările pe care am pus-o în mod repetat: ce anume ne expune mai mult la boală?


    Medicul Cristian Apetrei, profesor la Universitatea Pittsburgh din SUA, prezintă un studiu întocmit de 500 de specialişti din întreaga lume
Medicul Cristian Apetrei, profesor la Universitatea Pittsburgh din SUA, prezintă un studiu întocmit de 500 de specialişti din întreaga lume

O întrebare critică, pentru că, dacă tot trebuie să ne restrângem activităţile, atunci cel mai bine este să reducem riscurile cele mai mari”, a scris virusologul Cristian Apetrei pe Facebook. “Bineînţeles, răspunsul n-a venit de la persoanele ocupate, ci tot de la occidentalii ăia proşti, care s-au dus ca oile la vaccinare. Peste 500 de epidemiologi şi experţi în sănătate publică au răspuns şi rezultatele sunt în această figură, care spune mai mult decât 1.000 de cuvinte. (...)”, a adăugat reputatul profesor Cristian Apetrei.   

«Mai mult decât 1.000 de cuvinte»

Astfel, conform graficului, risc ridicat de transmitere a virusului au cluburile de noapte, bisericile, cluburile, nunţile, înmormântările,  petrecerile la interior, îmbrăţişările şi lipsa măştii de protecţie.  

Risc mediu au călătoriile cu avionul, metroul şi autobuzul, toaletele publice, sălile de fitness, cinematografele, restaurantele şi frizeriile. Cel mai mic risc de transmitere îl au vizita la muzee şi biblioteci, plaja, terasele, campingul şi benzinăriile. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net