Ieșean condamnat pentru că a șantajat o tânără cu poze nud pe Facebook. Ce daune morale trebuie sa-i plătească

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click!
Foto: Arhivă Click!

Ghinion teribil pentru o tânără din Iași. Din greșeală, niște poze personale nud au ajuns la o prietenă de-a ei, iar iubitul acesteia din urmă i le-a furat și a șantajat-o ulterior pe posesoarea acestora. Individul a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la plata unor daune morale de 10.000 de lei pentru șantaj.

Este vorba despre o tânără din Iași care, în timp ce i-a trimis prietenului ei fotografii nud personale, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, din greșeală pozele au ajuns și la o amică de-a sa, scrie bzi.ro. Când și-a dat seama de greșeală, tânăra în cauză a atenționat-o pe prietena sa să șteargă fotografiile compromițătoare, fapt confirmat de cea din urmă, însă în realitate lucrurile nu au stat așa.

Așa cum reiese din anchetă, pozele respective au circulat între mai multe tinere, prietene ale victimei, până când iubitul uneia dintre ele a reușit să intre în posesia lor, transferându-le din telefonul iubitei în al lui, profitând de neatenția fetei. Așa a ajuns să îi ceară posesoarei fotografiilor favoruri sexuale și bani pentru a nu le face publice.

A contactat-o cu un nume fals 

Pe 30 ianuarie 2019, tânăra a fost contactată prin intermediul Facebook de un individ cu numele de cont „Monteroso Ricardo Soso”. Acesta din urmă i-a trimis fotografiile nud, cerându-i mai întâi să întrețină raporturi sexuale cu el, în schimbul nedistribuirii pozelor respective. Pentru că fata a refuzat, individual, pe nume Cătălin Gabriel Buzatu (22 ani) i-a cerut suma de 200 de euro, aspect cu victima a fost de acord.

Astfel, în perioada 30 ianuarie – 6 februarie 2019, individul a conversat zilnic cu victima, acordându-i inițial termenul de 2 februarie pentru a-i trimite cei 200 de euro. Tânăra a cerut o amânare până de încă trei zile, motivatând că nu are timp să facă rost de bani. La termenul scadent, fata a mai cerut o amânare de o zi. Pe 6 februarie, aceasta l-a contactat pe Cătălin Gabriel Buzatu prin intermediul Facebook și i-a trimis imaginea cu mai multe bancnote de 100 de lei, respectiv 50 de lei, spunând că reprezintă suma de 950 de lei, echivalentul a 200 de euro.

I-a cerut 200 de euro 

Individul i-a cerut să se întâlnească. Însă, pe drum, a fost oprit în trafic de polițiști, iar la controlul corporal i-a fost găsit telefonul pe care îl folosise la crearea contului de Facebook. De asemenea, oamenii legii au găsit și mesajele trimise de tânără: „Te rog frumos iartă-mă că nu am putut să mă țin de promisiune! Dar, te rog, mai așteaptă până mâine și îți dau sigur! Nu am de unde să fac rost, chiar nu am de unde! Nu pot să le cer părinților, că, apoi, mă întreabă pentru ce și nu vreau să afle ai mei! Te implor, așteaptă-mă! Promit că mâine îți dau, se rezolvă totul! Nu mai mori o zi!”.

În urmă cu câteva luni, Cătălin Gabriel Buzatu a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare, pentru șantaj în nformă agravantă. De asemenea, inițial, magistrații l-au obligat pe individ la plata unor daune morale de 5.000 de lei către partea vătămată. Însă tânăra care a pozat nud pentru prietenul ei a contestat decizia, ea solicitând daune morale de 50.000 de lei. În cele din urmă, judecătorii au mărit cuantumul daunelor morale la 10.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net